lauantai 4.2.2023 | 10:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto kokkolalaiselle 24 Pesula Oy:lle – Kruunupyyläinen Valter Forsén vuoden yksinyrittäjäksi

Hanna Rautio
To 1.10.2020 klo 22:11

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi 2020 on valittu 24 Pesula Oy Kokkolasta. Vuoden 2020 yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin kruunupyyläiselle Valter Forsénille.

Palkinnot jaettiin Keski-Pohjanmaan Yrittäjien syyskokouksessa torstai-iltana Kokkolan kaupungintalolla.

Tilaisuudessa luovutettiin myös Suomen Yrittäjien korkein huomionosoitus, Yrittäjäristin Suurristi, kahdelle pitkäaikaisille luottamushenkilölle, yrittäjyyden ja järjestön eteen tehdystä työstä. Suurristin vastaanottivat Tapio Uusitalo Nivalasta ja Kimmo Hanhisalo Kokkolasta.

Yrittäjäpalkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjiä, jotka erikoistumisellaan, innovatiivisuudellaan ja kasvullaan erottuvat esimerkillisinä esikuvina alueen elinkeinoelämälle.

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon perusteluissaan palkintoraati totesi, että 24 Pesula Oy on innovatiivisella toiminnalla ja erityisellä patentoidulla laakapesulaitteella saanut pesulapalvelualalla toimialan johtoaseman. Myös yrittäjien rohkeus ja ennakkoluulottomuus on antanut yritykselle mahdollisuuden kasvaa voimakkaasti sekä kansainvälistyä. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

24 Pesula Oy on kotimainen perheyritys ja sen toimitusjohtajana toimii Asko Nevala. Toimipisteet sijaitsevat päivittäistavarakauppojen yhteydessä ja toimivat täysin automatisoidusti.

Ensimmäinen toimipiste perustettiin vuonna 1999 viiden Nevalan veljeksen toimesta Kokkolaan. Pesuloita on Suomessa nykyään 35.

Yritys työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2019 3,3 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan olevan vuoden 2020 loppuun mennessä yli 4 miljoonaa. Liikevaihdosta 8 % tulee viennistä.

Yksinyrittäjäpalkinnon perusteluissa raati totesi, että Valter Forsén on menestynyt pitkäjänteisellä kehittämisellä ja on toiminut yksinyrittäjänä koko yrittäjänä olon ajan. Forsén toimii maanrakennusalalla, tarjoten erilaisia kaivinkone- ja bobcat-töitä sekä alituspalveluita. Asiakkaina sekä yksityiset henkilöt että rakennus-, sähkö/kuitu-alan yritykset sekä teollisuus.

Forsén huomasi jo nuorena että, maanrakennustöille olisi kysyntää ja perusti toiminimen 2004 22-vuotiaana.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien syyskokouksessa valittiin aluejärjestölle uusi puheenjohtajisto. Aluejärjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Nahkala Alavieskasta ja varapuheenjohtajiksi Tuula Anttiroiko Kalajoelta, Heidi Kivilompolo Kokkolasta ja Antti Sallansalmi Kälviältä.

Entisen puheenjohtajan Kimmo Hanhisalon toimikaudet tulivat täyteen.

Uusi puheenjohtaja Jarmo Nahkala toimii vuonna 1993 perustetun kuljetuspalveluita tarjoavan Hyötykuorma Oy:n toimitusjohtajana. Lisäksi Nahkala on toiminut 10 vuotta hierojana sekä pyörittää kokous- ja juhlapalvelua Linnakalliolla Alavieskassa. Hän on toiminut aikaisemmin K-P:n Yrittäjien varapuheenjohtajana sekä Suomen Yrittäjien hallituksen varajäsenenä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »