perjantai 17.9.2021 | 06:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Finavia tiukensi maskiohjettaan lentoasemilla

Hanna Rautio
Ti 13.10.2020 klo 17:51

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Lentoasemayhtiö Finavia edellyttää tiistaista 13. lokakuuta 2020 alkaen, että kaikki matkustajat ja muut lentoasemilla asioivat käyttävät kasvomaskia koko ajan kentällä liikkuessaan.

Finavia julkaisi maskin käyttöä koskevan suosituksen viisi kuukautta sitten, 12. toukokuuta 2020. Aikaisempaa tiukemmalla koronaohjeella yhtiö haluaa suojata matkustajia ja lentoaseman henkilökuntaa.

Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki on huolissaan siitä, että koronapandemian tuomat tiukat matkustusrajoitukset ovat käytännössä tyrehdyttäneet lentoliikenteen ja samalla Suomen elinkeinoelämälle tärkeät ulkomaan yhteydet.

– Suomi on saari. Maamme tarvitsee hyviä lentoyhteyksiä voidakseen edistää kauppasuhteita ja vientiä. Hyvinvointimme ja kilpailukykymme on täysin riippuvainen ulkomaankaupasta, eikä kotimainen matkailukysyntä paikkaa kansainvälisen turismin tuomaa elinkeinotuloa. Ilman lentoyhteyksiä olemme pulassa, Mäki lausuu yhtiön tiedotteessa.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla koronan aiheuttama lentomotti päättyy marraskuussa. Luvassa on kaksi lentoa viikossa Kruunupyyhyn marraskuun alusta alkaen, tiistaisin ja torstaisin.

Finnairin kotimaan lennoista Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkola-Pietarsaaren lennot päättyvät maaliskuussa 2021.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »