sunnuntai 18.4.2021 | 05:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sadan tartunnan raja ylittyi Soiten alueella keskiviikkona – Tiukat rajoitukset jatkuvat Pietarsaaren seudulla: Luodon ilmaantuvuusluku nousi yli viidensadan

Vili Ruuska, Pentti Höri
Ke 11.11.2020 klo 10:19 | päivitetty ke 21:33

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, Soite tiedotti keskiviikkona aamupäivällä. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun. Tartunnan saanut oli jo ennestään karanteenissa, eli uusia altistuneita ei ole.

Tartunta merkitsee sitä, että 100 tartuntatapauksen raja on mennyt rikki Soiten alueella. Soiten verkkosivujen mukaan kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku on 17,9 tapausta 100 000:ta henkilöä kohden (tilanne 9.11.).

Vaasan sairaanhoitopiirissä puolestaan on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Vaasan sairaanhoitopiirissä tartuntojen kokonaismäärä on yli kymmenkertainen Soiteen verrattuna: 1 021. Ilmaantuvuusluku Vaasan sairaanhoitopiirissä on 53.

Näytteitä Vaasan sairaanhoitopiirissä otettiin tiistaina 231. Yhteensä näytteitä on otettu vähän yli 24 000.

Koronavirusepidemia on Soiten alueella perustasolla. Vaasan sairaanhoitopiirissä vallitsee kiihtymisvaihe.

Kala- ja Pyhäjokilaaksoista ei uusia tartuntoja keskiviikkona ilmennyt. Viimeisimmät noteeraukset ovat lähialueilta Oulaisten kuusi tartuntatapausta. Koronakartalla Ylivieska on 10 tartuntatapauksella, Nivala 13:lla ja Reisjärvi 12:lla tapauksella.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä arvioi tiistaina 10. marraskuuta pitämässään kokouksessa alueen koronavirustilanteen paremmaksi viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna, eikä täysin uusille toimenpiteille nähty tarvetta.

Vaasan sairaanhoitopiirin pohjoisosissa jatketaan tiukempaa suosituslinjaa kuin piirin muissa kunnissa. Korkeintaan 10 hengen kokoontumisrajoitus koskee Pietarsaarta, Luotoa ja Pedersöreä sekä etelämpänä Närpiötä.

Tällä hetkellä Luodon ilmaantuvuusluku on yli 500, Närpiössä ja Pedersöressä luku taas on yli 100. Kaikkien muiden kuntien ilmaantuvuusluku on pysytellyt alle 50:ssä.

Ilmaantuvuusluku kertoo, montako tartuntaa on viimeisten kahden viikon aikana todettu kunnassa 100 000 asukasta kohden.

Ryhmä päätti, että uusista koronavirustapauksista tiedotetaan jatkossa alueellisesti tarkemmin, jotta eri kuntien asukkaat olisivat paremmin tietoisia kuntakohtaisista eroista koronavirustilanteessa ja osaisivat huomioida sen varotoimissaan.

Kunnat luokitellaan ilmaantuvuusluvun mukaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilla ensi viikosta alkaen, koordinaatioryhmä kertoo tiedotteessaan.

Muualla alueella suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Päätös on voimassa 18.11.2020 saakka, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

//11.11. kello 11.11 Täydennetty juttua Vaasan sairaanhoitopiirin tiedoilla. Muokattu otsikkoa.

//11.11. kello 15.42 Täydennetty juttua Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotteella.

//11.11. kello 21.32 Täydennetty juttua.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »