sunnuntai 18.4.2021 | 05:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kruunupyyssä 60 ihmistä on altistunut koronalle – Rani Plastin tehtaalla 18 työntekijää karanteenissa: Harrastustoimintaan ja kokoontumisiin viikon tauko

Vili Ruuska, Tapio Lehtinen
Pe 13.11.2020 klo 11:08 | päivitetty pe 16:49

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen suosittelee, että Kruunupyyn alueella vältettäisiin kokoontumisia ja osallistumista harrastustoimintaan viikon ajan, jotta saadaan koronavirustilanne alueella rauhoittumaan ja ehkäistään lisätartuntojen syntyminen.

Seitsemän henkilöä on saanut koronatartunnan perhetapahtumassa, joka järjestettiin Kruunupyyssä viime viikonloppuna ja josta kerrottiin torstaina (Keskipohjanmaa 12.11.). Perhetapahtumassa oli kaikkiaan parikymmentä osallistujaa, joten tartuntoja on voinut levitä muuallekin Suomeen.

– Sitähän me emme tiedä, koska muut vieraat asuvat muiden sairaanhoitopiirien alueella, sanoo Rahkonen.

Viikko on kulunut, ja nyt altistuneita on Kruunupyyssä yhteensä 60, muun muassa senioriasumisen yksikössä Backebossa ja Rani Plastilla.

Teerijärvellä sijaitsevan Rani Plastin toimitusjohtaja Jari Palosaari vahvistaa, että kahdeksantoista työntekijää on tällä hetkellä karanteenissa. Karanteeniin asetetut työntekijät ovat olleet lähikontaktissa tartunnansaajien kanssa.

– Ainahan se vaikuttaa tuotantoon, kun kahdeksantoista työntekijää on poissa, mutta meillä on kuitenkin kolme ja puoli sataa työntekijää, joten erityisjärjestelyillä tuotanto on saatu pyörimään, sanoo Palosaari.

Rani Plastilla otettu jo hyvissä ajoin varotoimenpiteet käyttöön.

Etäisyyksistä on pidetty huolta, taukoja on porrastettu ja työskentely on tapahtunut aikaisempaa pienemmissä ryhmissä. Kaksi kolmasosaa konttoriväestä työskentelee etätöissä.

Uudet tartunnat eivät vaikuta opetukseen ja varhaiskasvatukseen Kruunupyyssä.

Kunnanvaltuuston maanantain kokouksessa käytetään kasvomaskeja ja huomioidaan varotoimenpiteet käsihygienian ja etäisyyksien muodossa. Kunnanvaltuutetut voivat osallistua kokoukseen etänä.

Myös kansalaisopisto pitää viikon tauon kursseissaan. Lisätietoja asiasta tulee kansalaisopiston kotisivuille.

Pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 107 koronavirustartuntaa.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on noteerattu kymmenen uutta koronavirustartuntaa kuluneen vuorokauden aikana. Kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku on 54 tapausta 100 000 henkilöä kohden piirin alueella. Soitessa ilmaantuvuusluku on 17,9 (tilanne 12.11.).

Torstaina Vaasan sairaanhoitopiirissä otettiin 170 näytettä. Yhteensä näytteitä on otettu 24 546.

//13.11. kello 11.17 Päivitetty juttua Vaasan sairaanhoitopiirin tiedoilla.

//13.11 kello 16.00 Päivitetty juttua Rani Palastin tilanteella

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »