tiistai 26.1.2021 | 04:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Ylivieskan kaupunki sai kiitosta yrittäjiltä – Kaupungin tärkeimpiä tehtäviä on elinkeinoelämän eli ihmisten toimintaedellytysten luominen

Tiina Ojutkangas
Ti 17.11.2020 klo 20:00 | päivitetty ti 20:09

Yrittäjäjärjestö tekee töitä koronasta selviytymiseksi ja kuntatalous on yrittäjäjärjestöllekin olennaisen tärkeä asia. Keski-Pohjanmaan yrittäjät piti tiistaina kunnallisjohdon aluepalaverin. Osallistujajoukko kuvasti keskipohjalaisen järjestön laajuutta. Keski-Pohjanmaan yrittäjiin kuuluu 22 paikallisyhdistystä ja maantieteellisesti yhdistys on suuri, kun se ulottuu Nivalasta Pietarsaareen.

Aluepalaveri painottui ymmärrettävästi koronavuoden seurauksiin ja tilanteen hoitamiseen alueella ja yksittäisissä kunnissa. Keski-Pohjanmaan vt. maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen tiivisti puheenvuoronsa sanomalla, että koronavuonna on ollut haastavaa. Hän muistutti kuitenkin myös vahvuuksista, joista on pidettävä kiinni uudistumisen lisäksi.

Keski-Pohjanmaan yrittäjien tuore puheenjohtaja Jarmo Nahkala kuvaili kokemuksen syvällä rintaäänellä kunnan roolia yrittäjyyden tukemisessa. Hänen mukaansa kunta on mahdollistaja.

Alavieskan kunnanhallituksen puheenjohtajan pestiä hoitava Nahkala tuntee asian ainakin kahdesta vinkkelistä: yrittäjänä ja luottamushenkilönä. Nahkalan puhe on positiivisuuden ohella vaatimuslista kunnille. Yrittäjän pitää yrittää, mutta kunta on luomassa puitteita asioille. Listalle pääsevät myös mutkattomat suhteet yrittäjien ja kunnan välillä. Lisäksi yrittäjä arvostaa suoraviivaisia vastauksia ja päätöksiä.

Yrittäjäjärjestön mielestä asiat näyttävät toimivan hyvin ainakin Ylivieskassa, jonka kaupunginjohtaja Maria Sorvisto sai tiistaina yrittäjyyden maljan ja kunniakirjan. Ylivieskan kaupungin huomioimisen perusteluna oli yksinkertaisesti se, että kaupunki on huomioinut yrittäjät.

Kaupunginjohtaja Sorviston mukaan Ylivieskan pelastuksena on ollut koronavuoden aikana monipuolinen elinkeinorakenne. Kun kauppa ja palvelut ovat isossa osassa, se olisi saattanut aiheuttaa koronakevään aikana ongelmiakin. Kaupunkilaiset onneksi käyttivät paikallisia palveluita.

Kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen viikoittainen kriisipalaveri koronatilanteen kärjistyttyä on yksi hyvä esimerkki yhteistyöstä. Kaupungin tärkeimpiä tehtäviä on elinkeinoelämän eli ihmisten toimintaedellytysten luominen.

Kaupungin tärkeimpiä tehtäviä on elinkeinoelämän eli ihmisten toimintaedellytysten luominen.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »