torstai 28.1.2021 | 06:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Lohtajan kirkkomusiikkijuhlien toiminnanjohtaja vaihtuu – Marita Kaakinen Aino Hälin tilalle

Tiina Ruotsala
Ti 5.1.2021 klo 12:17

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlien toiminnanjohtaja vaihtuu kun Marita Kaakinen aloittaa toimessa Aino Hälin lopettaessa kautensa. Taiteellisena johtajana jatkaa kapellimestari Juhani Lamminmäki.

Lohtajan Kirkkomusiikkijuhlat on tuottanut konserttisarjaa ansioituneesti yli 40 vuotta, ja se on tullut valtakunnallisesti tunnetuksi ainutlaatuisena kirkkomusiikin festivaalina.

Juhlien ohjelmaan on vuosien varrella kuulunut konsertteja, yhteislaulua, koulutusta ja taidenäyttelyitä ja jopa kahden oopperan kantaesitys. Niistä ensimmäinen oli Eero Erkkilän säveltämä Kalastaja-ooppera kaksikymmentä vuotta sitten, ja vuonna 2017 koettiin kantaesityksenä Jyrki Linjaman kirkko-ooppera Kolme kirjettä Laestadiukselle. Myös viime kesänä oli ohjelmistossa ooppera Viimeiset kiusaukset, mutta koronan vuoksi jouduttiin perumaan myös marraskuulle siirretty esitys.

Marita Kaakinen tunnetaan Keski-Pohjanmaalla muusikkona, kuoronjohtajana ja laulajana. Hän toimii laulun ja kuoronjohdon opettajana Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa. Kaakinen on toiminut Suomen Naiskuoroliitto ry:n puheenjohtajana vuosina 2006-10 ja KuoroKokkola ry:n tapahtumatuottajana vuodesta 2019.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »