torstai 28.1.2021 | 07:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Kokkolan kaupunginteatteri sinnittelee – Keväällä kaksi ensi-iltaa ja ohjelmistossa jatkavat myös syksyn omat tuotannot

Tiina Ruotsala
Ti 5.1.2021 klo 15:50

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan kaupunginteatterin kevätkausi käynnistyy rajoitetulla katsojamäärällä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston joulukuisella päätöksellä yleisötilaisuuksien henkilömäärä on rajoitettu kymmeneen henkilöön 17. tammikuuta saakka, ja Kokkolassa esitystoiminta on tämän ajan keskeytettynä.

Rajoitusten hellittäessä kaupunginteatteri avaa kevätkauden edelleen rajoitetulla katsojamäärällä. Päänäyttämön katsomoon otetaan korkeintaan 60 henkilöä esitystä kohti ja Katariinan kamarin katsomoon korkeintaan 22 henkilöä. Paikkanumerointi ei ole edelleenkään käytössä, joten teatterin aulahenkilökunta ohjaa yleisön katsomoon turvavälit huomioiden.

– Haluamme, että Kokkolan kaupunginteatterin esityksiin voi tulla turvallisin mielin nauttimaan teatterielämyksestä myös korona-aikana. Rajoitusten muuttuessa tai poistuessa arvioimme uudestaan esimerkiksi katsomon yleisömääriä, teatterinjohtaja Juha Luukkonen kertoo.

Päänäyttämön esityksissä suositellaan viranomaisohjeistuksen mukaisesti edelleen kasvomaskin käyttöä. Katariinan kamarin esityksissä teatteri velvoittaa yleisöä käyttämään kasvomaskia ja jakaa katsojille ennen esitystä kasvomaskin molemmille puoliajoille. Myös lippuostoksille tulevien asiakkaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia teatterin tiloissa.

Kaupunginteatterin kevät jatkaa näytäntökauden teemaa: "Vasta kun tiedän mistä olen tulossa, voin tietää minne olen menossa.”

Ensimmäisenä ensi-iltana nähdään 27. helmikuuta päänäyttämöllä koko perheelle suunnattu Koiramäen Suomen historia. Mauri Kunnaksen lastenkirjaan perustuvan näytelmän on dramatisoinut Eva Buchwald ja sen ohjaa Fiikka Forsman. Esityksen musiikista vastaa Niina Hannula. Näytelmä sopii kaikille yli kuusivuotiaille.

Toisena ensi-iltana valmistuu maaliskuun lopulle Katariinan kamariin kantaesitys Luvattu maa. Teos on näyttämöllinen kollaasi, joka törmäyttää yhteen erilaisia aatteellisia palopuheita, musiikkia ja sanattomia kohtauksia. Luvattu maa toteutetaan yhteistuotantona vapaan kentän teatterin, Projektori-ryhmän kanssa.

Luvatun maan dramaturgiasta ja ohjauksesta vastaa Juha Luukkonen.

Kevään ohjelmistossa jatkavat myös kaikki syksyn omat tuotannot; Ari-Pekka Lahden paikalliseen historiaan nojaava koukuttava draama Ykspihlaja, Väinö Linnan esikoisteokseen pohjautuva puhutteleva Päämäärä sekä Michael Frayn’n maailman parhaaksi farssiksi tituleerattu Saranat ja Sardiinit.

Kevään aikana kaupunginteatterin päänäyttämöllä nähdään kolme vierailuesitystä, joista ensimmäisenä Miiko Toiviaisen palkittu ja omakohtainen Kepeä elämäni huhtikuun puolivälissä, vappuaattona Ulla Tapanisen hillitöntä sixpack -komiikkaa Lava-ammuntaa VI ja teatterin legendan, SeelaSellan, elämän ympärille rakennettu teatteritapahtuma Ihan Seelana 14.- 15. toukokuuta.

Teatterissa oli esitystoimintaa noin viiden ja puolen kuukauden ajan. Turvavälien vuoksi katsomojen paikkamäärät putosivat syyskuussa kolmasosaan normaalista. Esitystoiminta jouduttiin keskeyttämään pitkiksi ajoiksi keväällä ja loppuvuodesta.

Vuoden 2020 suurimmat katsojamäärät keräsivät kevätkaudella 2450 katsojalla musikaali Nunnia ja konnia ja syyskaudella 1490 katsojalla farssi Saranat ja Sardiinit.

Mauri Kunnaksen lastenkirjaan perustuvan näytelmän on dramatisoinut Eva Buchwald ja sen ohjaa Fiikka Forsman.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »