sunnuntai 11.4.2021 | 14:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjanmaan koronanyrkin suosituksena: korkeakoulut ja toisen asteen oppilaitokset etäopetukseen ensi maanantaista lähtien – Nuorten harrastukset voivat jatkua pienryhmissä

Pietarsaaresta Kokkolassa opiskeleva voi osallistua opintoihin ihan normaalisti, sanoo johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Minna Mustonen
Ke 3.3.2021 klo 09:40 | päivitetty ke 14:23

Tiistaina 2.3.2021 kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä antoi suosituksen korkeakoulujen ja toisen asteen etäopetuksesta poikkeusolojen ajan eli 8.–28.3.2021. Lisäksi työryhmä on antanut tarkan tilannekuvan alueen epidemiologisesta tilanteesta aluehallintoviranomaisille, joka tekee päätöksen alueen yläkoulujen mahdollisesta etäopetuksesta.

Pietarsaaresta ja Luodosta käyvät useat opiskelemassa Kokkolassa, kuinka he toimivat?

– Jos oppilas on täysin terve, ei ole tiedossa altistuksia ja noudattaa turvallisuussuosituksia, hän voi osallistua opetukseen normaalisti, sanoo johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä ei arvioinut tällä hetkellä tarpeelliseksi suositella vuonna 2007 ja sitä vanhempien lasten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Toiminnassa on kuitenkin huomioitava enintään kuuden henkilön kokoontumisrajoitus ja muut terveysturvallisuusohjeet. Tilannetta seurataan tarkasti ja tarvittaessa tehdään uusi ratkaisu, jos epidemiatilanne huononee.

Pohjanmaan osalta epidemiavaihe on leviämisvaiheessa.

Alueella koronavirustartuntoja on todettu tiistaihin mennessä 2112 kappaletta.

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä muistuttaa, että myös lapset sairastavat ja tartuttavat virusta myös oireettomina ja lieväoireisina.

– Alueella on todettu joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa. Päiväkoteihin ja kouluihin ei saa viedä nuhaisia lapsia, patistelee työryhmä.

Koronatestiin tulee hakeutua erittäin matalalla kynnyksellä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä tehdään koronavirustestejä keskimäärin 450 päivässä.

– Koronavirusnäyte otetaan aina, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa oireiden perusteella. Tyypillisiä oireita ovat äkillisesti alkaneet kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut sekä haju- tai makuaistin menetys. Joissakin tapauksissa myös vatsaoireet kuten ripuli, voivat olla oireita, kertaa ohjeistus.

Testiin kannattaa hakeutua myös viikonloppuna.

Koronatestiin varataan aika joko Omaolo.fi:n kautta tai ottamalla yhteys omaan terveysasemaan.

Jos oma terveysasema on suljettu, esimerkiksi viikonloppuna, soitetaan päivystysnumeroon 116117.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »