lauantai 15.5.2021 | 10:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Eniten "ärsyttävät" ne asiakkaat, jotka käyttävät maskia väärin

Ke 7.4.2021 klo 17:25

Minna Mustonen epäili kolumnissaan (KP 29.3.)maskittomia ihmisiä itsekkäiksi, piittaamattomiksi tai puhtaasti pissipäisiksi. Mielestäni meillä on ihan riittävästi kestämistä koko koronassa, ilman että aletaan lehtien sivulla lietsomaan ”vihaa” muita ihmisiä kohtaan. (Olen kerran jo nähnyt, kuinka maskillinen asiakas tönäisi maskitonta.)

Olen töissä kaupan kassalla ja kohtaan 200–300 ihmistä päivässä. Kuten Minna mainitsi kolumnissaan, palvelen heitä kaikkia iloisesti hymyillen, oli heillä maski tai ei. Ja jos totta puhutaan, eniten ”ärsyttävät” ne asiakkaat, jotka käyttävät maskia, mutta käyttävät sitä väärin. Monilla nenä on maskin ulkopuolella, useat vetävät maskinsa leualle viimeistään kassan kohdalla ja monet kaivavat maskin takkinsa taskusta vasta kauppaan tullessaan. Ja alun vaikeuksien jälkeen ihmiset ovat oppineet, että maskin voi hyvin vetää alas siksi aikaa, kun nuolaisee sormea, että saa kaivettua setelin tai otettua pussin, jonka sitten ojentavat minulle.

Ihan oma uskomukseni on, että maskien ”väärinkäyttäjät” lisäävät pöpöjä kauppojen pinnoilla, kun he kauppareissullaan hönkäilevät pöpöt maskiin, sitten koskettelevat maskia ja sen jälkeen koreja, kärryjä, kylmäkaappien ripoja, jne.

Vaikea on tietysti vertailla viime kevättä tähän kevääseen, mutta silloin oli vähemmän tartuntoja kuin nyt, vaikka juuri kukaan ei käyttänyt maskia. Mutta juuri maskittomuus sai ihmiset olemaan varovaisempia ja pitämään paremmin turvavälejä. Nyt maskin turvin liikutaan paljon enemmän, ollaan lähempänä toisia ja mielestäni levitetään enemmän pöpöjä, kun ei jakseta käyttää maskia oikein.

Fiksu käyttäytyminen on mielestäni tärkeämpää kuin se, onko naamalla maski vai ei.

Mari Syrjälä

Pietarsaari

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »