torstai 13.5.2021 | 12:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Prinssi Philipin kuolema on uutinen

Tiina Ojutkangas
La 10.4.2021 klo 18:00 | päivitetty su 06:59

Kuningatar Elisabetin puoliso kuoli perjantaina 99 vuoden iässä. Britanniassa prinssi Philipiä muistettiin lauantaina muun muassa kunnialaukauksilla ja hiljaisilla hetkillä urheilutapahtumissa.

Kun Philipin puolisosta tuli kuningatar vuonna 1953, miehen ura laivastossa loppui ja Philip nähtiin TV- ja lehtikuvissa hyväryhtisenä miehenä muutama askel kuningattaren perässä.

Philipin kuolemasta kerrottiin perjantaina kaikkialla maailmassa. Sosiaalisen median "viisaat" kysyivät jo, että oliko uutinen niin suuri kuin Suomessakin, jopa Ylen lähetyksissä arvioitiin. Kysyä saa ja olla myös eri mieltä.

Kuninkaalliset kiinnostavat kaikkialla, myös Suomessa vaikka meillä ei omia kuninkaallisia olekaan. Britannian kuninkaallisista kertova sarja The Crown osoittautui menestykseksi Suomessakin.

Lähes 70 vuotta eurooppalaisen kuningattaren puolisona teki Philipin tunnetuksi ja taustalla vaikutusvaltaiseksi. Kuoleman uutisarvo on toinen juttu kuin arviointi siitä, miten hyvin monarkia sopii nykymaailmaan. Aihe joka tapauksessa kiinnostaa ja on ajankohtainen.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »