perjantai 24.9.2021 | 15:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Sananen Kokkolan kappalaisenvaalista

Ke 14.7.2021 klo 19:00

Sivusta seuranneena Kokkolan seurakunnan kappalaisenvaali vaikuttaa melkoiselta sekasotkulta, jossa pääroolissa ovat kaikinpuolisen tasa-arvoisuuden vastustajat ja sen kannattajat. Kokkolan seurakuntaneuvoston niukka enemmistö on tasa-arvoisuuden vastustajilla, joille eivät naispuoliset papit eivätkä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoiset oikeudet kelpaa.

Jos lähdetään etsimään Raamatusta tasa-arvoisuutta vastustavia kohtia, yhtä paljon – ellei enemmänkin – niitä löytyy asian puolesta. Raamattu ei ole ristiriidaton kirjakokoelma. Sen harmonisointipyrkimykset tekevät vain hallaa ja vääristävät Raamatun todellisen ymmärtämisen.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon johto näyttää olevan täysin kädetön tilanteen edessä, mikä tuntuu minusta oudolta. Mielestäni piispan tulisi puuttua tilanteeseen ja ottaa koko seurakuntaneuvosto puhutteluunsa. Onhan piispan tehtävänä johtaa hiippakuntansa seurakuntien elämää. Niin kauan kuin piispa on hiljaa, hän hyväksyy Kokkolassa vallitsevan tasa-arvoisuutta polkevan tilanteen.

Pauli Löija

teologian maisteri, Vuosaaren seurakuntaneuvoston jäsen, Helsinki (kesä-veteliläinen)

Suomen evankelisluterilaisen kirkon johto näyttää olevan täysin kädetön tilanteen edessä, mikä tuntuu minusta oudolta.

#

Kommentoi 9 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »