torstai 2.12.2021 | 02:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Metsästäjien vippaskonstit menevät yli ymmärryksen

Antero Haapasaari
Ke 10.11.2021 klo 20:30

Seisoskelin sorsanpyynnin aloituspäivänä Ämmänkalliolla siinä kohtaa, jossa Kalajoki purkaa vetensä mereen. Joki ei kiirehdi juoksuaan sillä kohdin ja virtaus on laiskanlainen, sillä vastassa lainehtivat Pohjanlahden aallot.

Siinä tupakoidessani havahduin joella liikkuvaan suureen havukasaan. Mietin, onko se kuusenlatva vaiko poikasten havumaja. Karannut yläjuoksulta virran vietäväksi.

Mutta mitä kummaa? Tämä neulaskasa liikkuu vastavirtaan ja tulee minua kohden. Mitään ääntä ei kuulu eikä elollista ihmistä näy. Silti se lähenee kalasataman suuaukkoa. Pitää oikein nipistää poskesta, etten vain pikku-ukkoja tai kummituksia katsele.

Siinä lähellä rantaa huomaan, että vene on naamioitu maastonvärisin suojaverkoin kuin armeijan it-tykit. Ihan laillista touhua, mikäpä siinä.

Joillakin metsästäjillä menee yli ymmärryksen vippaskonstit, joilla saadaan mahdollisimman paljon riistaa. Kesäkausi ruokitaan jyvin kyyhkysiä. Ne opetetaan syömään ruokintapaikalla. Pyynnin alettua saalis on varma. Mikäpä siinä on ammuskella ruokapöytään lentäviä lintuja.

Olen myös nähnyt metsänsiimekseen, peltoaukeiden laitaan, kannettavan juureksia kauriiden syötäviksi. Marjareissuilla säikähtää pyssyn pauketta, että nuokin uljaat eläimet piti tappaa. Ettei susi söisi ja kavereille voi kehua. Se on tappamisen himo, vaikka rikkaan miehen pöydästä ei mitään puutu.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »