perjantai 28.1.2022 | 21:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Korpelan Voiman valtuusto tyri ensimmäisessä kokouksessaan

Ke 24.11.2021 klo 15:15

Korpelan Voima kuntayhtymän ensimmäisessä valtuuston kokouksessa tyrittiin heti ensimmäisissä pykälissä.

Kokouksen avasi yhtymähallituksen puheenjohtaja Jussi Niinistö, vaikka tehtävä olisi kuntalain mukaan kuulunut iältään vanhimmalle valtuutetulle.

Jäsenkuntien hyväksymän perussopimuksen mukaan kokouskutsut on lähetettävä valtuutetuille kolme viikkoa ennen kokousta. Lestijärven kunnan valtuutetut yhtymävaltuustoon valittiin kunnanvaltuuston kokouksessa 4. päivänä marraskuuta ja Toholammin valtuutetut 15. päivänä marraskuuta.

Lestijärven ja Toholammin valtuutetut eivät ole mitenkään voineet saada kokouskutsuja kolmea viikkoa ennen yhtymävaltuuston kokousta. Yhtymävaltuuston kokousta ei oltu kutsuttu koolle laillisesti. Miksi kokouksen esityslistassa valehdeltiin ja väitettiin, että kokouskutsuaika on yksi viikko. Kuka tunnustaa tämän valehtelun?

Jäsenkunnat olivat valinneet yhtymävaltuustoon seitsemän naista ja neljätoista miestä sekä varajäseniksi kahdeksan naista ja kolmetoista miestä. Tasa-arvolain mukaan kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä pitää olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia. Sukupuolten kiintiösäännöstä sovelletaan kuntayhtymän ylimpiin toimielimiin, myös Korpelan Voima kuntayhtymän yhtymävaltuustoon.

Tasa-arvolain mukainen kokoonpano edellyttää, että Korpelan yhtymävaltuustossa pitää olla vähintään yhdeksän naista. Yhtymävaltuusto ei ole nykyisessä kokoonpanossaan päätösvaltainen.

Korpelan yhtymävaltuusto näyttää jatkavan yhtymäkokousten holtitonta menoa. Olisi olettanut, että tästä kokouksesta alkaen Korpelassa tehdään vain laillisia päätöksiä.

Mutta ei, sama meno jatkuu. Sehän tietää vain valituksia hallinto-oikeuteen.

Pentti Untinen,

Lestijärvi

Yhtymävaltuuston kokousta ei oltu kutsuttu koolle laillisesti.

#

Kommentoi 5 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »