perjantai 21.1.2022 | 23:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

"Paras esitys, jonka olen ikinä nähnyt" – Karvalakkikriitikot käsittelee Kokkolan kaupunginteatterin Pohjalaisia-esitystä: Katso keskustelu videolta ja kerro oma mielipiteesi esityksestä

Anni Saari
Ti 7.12.2021 klo 10:00

Keskipohjanmaan kulttuurikritiikkisarja Karvalakkikriitikot palaa koronatauolta videomuodossa. Ensimmäisessä videossa käsitellään Kokkolan kaupunginteatterin Pohjalaisia-esitystä. Siitä keskustelee kulttuuritoimittaja Anni Saaren kanssa kokkolalainen musiikkiharrastaja Antti Karvonen.

Karvonen soittaa useassa bändissä, joista yksi soittaa raskaampaa rock-musiikkia ja yksi bilemusiikkia. Hänen pääsoittimensa on kitara.

Karvonen kehuu videolla Pohjalaisia-esityksen tapaa käyttää musiikkia tunnelmien rakentamiseen. Hän kertoo kiinnittäneensä huomiota esimerkiksi siihen, että kitaristilta vaaditaan esityksessä soittoteknistä osaamista ja kestävyyttä.

Pohjalaisia-esityksessä kuullaan yli 20 Tuomari Nurmion kappaletta, jotka on sovitettu uusiksi. Bändissä soittavat Joni Tiala ja Jani Korpi, ja heidän lisäkseen kappaleiden esittämiseen osallistuvat kaikki näyttelijät sekä laulaen että soittaen.

Keskustelussa nostetaan esiin myös Pohjalaisten visuaalinen toteutus ja voimakkaan ajankohtaiset teemat. Karvonen muistuttaa keskustelussa lisäksi huumorista, joka on olennainen osa esitystä.

Karvalakkikriitikot-sarjassa Keskipohjanmaan kulttuuritoimitus keskustelee ajankohtaisista kulttuuri-ilmiöistä vaihtuvien vieraiden kanssa. Kritiikkiä ei nähdä sarjassa vain kulttuurikriitikoiden ja -ammattilaisten asiana. Se ymmärretään yhteisenä keskusteluna, johon ovat tervetulleita osallistumaan kaikki.

Keskusteluun voi osallistua esimerkiksi Keskipohjanmaan nettiuutisen kommenteissa.

Kulttuuritoimitukselle voi myös antaa vinkkejä aiheista, joita sarjassa voisi jatkossa käsitellä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »