torstai 1.12.2022 | 05:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Asiakas- ja yleisötilojen totaalisulku jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla – Kuntosalit voivat olla auki

Avi:n tiistainen päätös ei kumonnutkaan aiempaa päätöstä.

Päivi Savela
Ke 5.1.2022 klo 15:21

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiistaina antama päätös on aiheuttanut runsaasti kyselyjä aluehallintoviranomaiselle. Tiedote oli hankalasti tulkittavissa, joten asiakas- ja yleisötilojen sulkemista koskeva tulkintavirhe pääsi myös juttuun (KP 5.1.).

Pohjois-Pohjanmaalla asiakas- ja yleisötilat pysyvät edelleen suljettuina 15. tammikuuta saakka. Käytännössä kaikki aikuisten harrastukset (tanssipaikat, uimahallit ja kylpylät, kontaktiurheilu, ryhmäliikunta, kuorolaulu, harrastajateatteritoiminta) ovat tauolla Pohjois-Pohjanmaalla.

Tiistaina 4.1. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto antoi täydentävän päätöksen tartuntatautilain 58d-pykälän perusteella. Kyseessä on sama, sulkupäätöstä edeltävä päätös, joka sai jatkoaikaa tammikuun loppuun saakka. Uusi päätös ei siis kumonnut aiempaa, 58g-pykälän mukaista päätöstä, kuten lehtijutussa tulkittiin.

Sen mukaan asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Uusi päätös koskee niitä asiakastiloja, jotka saavat olla auki eli käytännössä kuntosaleja ja museoita.

– Koska kuntosalit saavat olla auki hallinto-oikeuden päätöksellä, siellä täytyy noudattaa rajoituksia ja ehkäistä lähikontakteja, Eskola sanoo.

Lisäturvana kuntosalit ja museot voivat käyttää koronapassia, mutta se ei ole vaihtoehto rajoituksille.

Aluehallintovirasto arvioi viimeistään viikolla 2, jatkuuko asias- ja yleisötilojen totaalisulku tammikuun 15. päivän jälkeen.

Kuka saa treenata? Onko muistotilaisuus yksityistilaisuus? Toimitus kokosi keskeiset koronarajoitukset kolmen sairaanhoitopiirin alueelta –  Juttuun on oikaistu tieto asiakas- ja yleisötietojen sulkemisesta

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »