maanantai 23.5.2022 | 10:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskusta viemässä murskavoiton sydänmaillaan Pohjois-Pohjanmaalla – äänikuninkaaksi noussee Juha Sipilä

STT\, Hanna Anttila
Su 23.1.2022 klo 21:06

Oulu

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella keskusta johtaa aluevaalien ääntenlaskua ylivoimaisesti, kun alueen äänistä on laskettu hieman yli puolet.

Keskusta on tähän mennessä imuroinut äänistä noin 42 prosenttia. Kakkossijalla alueella on kokoomus noin 15 prosentin ääniosuudella ja kolmantena SDP reilulla 12 prosentilla.

Neljäntenä on vasemmistoliitto runsaalla 11 prosentilla ja viidentenä perussuomalaiset hieman yli yhdeksällä prosentilla.

Aluevaltuustopaikkoja on tämänhetkisen ääntenlaskennan perusteella menossa myös vihreille ja kristillisdemokraateille.

Alueen selkeäksi äänikuninkaaksi näyttää nousevan entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Hänen jälkeensä eniten ääniä ovat tähän mennessä keränneet niin ikään keskustaa edustavat kehityspäällikkö Eija-Riitta Niinikoski sekä puolueen entiset kansanedustajat Niilo Keränen ja Tapani Tölli.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suurin kaupunki on Oulu. Alueeseen kuuluu myös runsaasti pieniä maalaispaikkakuntia.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valitaan kaikkiaan 79 valtuutettua. Kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit olivat alueella vaaliliitossa. Tällä tietoa valtuustoon ei kuitenkaan nouse yhtään RKP:n edustajaa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »