maanantai 23.5.2022 | 12:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet on kielletty kuun loppuun saakka – Pohjois-Pohjanmaan ulkotilojen kokoontumisrajoitus kumottiin

Ismo Kunelius
Ma 24.1.2022 klo 15:46

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina poistaa kokonaan ulkotilojen kokoontumisrajoituksen Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueen kunnista 22.1.2022 alkaen.

Ylivieskassa, Alavieskassa, Nivalassa ja Sievissä toimiva Peruspalvelukuntayhtymä Kallio muistuttaa maanantaina antamassaan tiedotteessa, että aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ajalla 22.1.2022–31.1.2022.

– Koronapassia ei voi tällä hetkellä ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona, Kallio toteaa.

Kallio jatkaa tiedotteessaan, että koronatilanne vaikuttaa rauhoittuneen hieman alkuvuoden aikana Pohjois-Pohjanmaalla.

– Todettuihin tartuntamääriin vaikuttaa kuitenkin se, että testauskäytäntöjä on muutettu. Lieväoireisia ohjeistetaan sairastamaan kotona, ja viralliseen terveydenhuollon testiin ohjataan vain poikkeustilanteissa. Koska lieväoireisia ei lähtökohtaisesti testata, kaikki alueen koronatartunnat eivät päädy THL:n tartuntatilastoihin.

Kallio muistuttaa myös siitä, että rokote suojaa vakavalta tautimuodolta.

– Rokottamattomien ihmisten riski tartuntaan ja sitä kautta myös vakaviin tautimuotoihin kasvaa taudin väestöilmaantuvuuden kasvaessa. Rokottamattomat ovat syys–joulukuun aikana päätyneet covid-19-tartunnan seurauksena erikoissairaanhoitoon 14 kertaa ja tehohoitoon 27 kertaa todennäköisemmin kuin kaksi kertaa rokotetut. Koronarokotuksia annetaan tällä viikolla Peruspalvelukuntayhtymä Kallion kunnissa ilman ajanvarausta tiistaina, torstaina ja lauantaina.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »