sunnuntai 4.12.2022 | 07:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Keskipohjanmaan viikon viiniarvio: Aurinkorantojen tunnelmaa grillikauteen – Tuntuu, että rypäleet ovat kypsyneet aivan liian paahteisissa olosuhteissa

Juha-Matti Anttila
Pe 25.3.2022 klo 13:00

Viiniarvio

Boca Mar Tinto 2020, Portugali, 9,48 €

Muistaakseni olen arvioinut reilut kaksikymmentä portugalilaista punaviiniä vuosien mittaan ja lähes kaikki ovat saaneet positiivisen arvioinnin. Käytännössä se tarkoittaa, että ne ovat omassa hintaluokassaan keskivertoa selkeästi parempia. Vaikka Portugali ei ole pinta-alaltaan suuri maa, sielläkin viinialueet eroavat toisistaan huomattavasti. Boca Mar tulee Algarvesta eli eteläisimmästä kolkasta, mikä ei välttämättä ole hyvä asia.

Tuoksu töyttäisee nenään heti jotain lakritsin, tammitynnyrin ja kypsän mustaherukan sekoitusta. Ei välttämättä ihan tuoreen ja täyteläisen punaviinin aromeja. Tuntuu, että rypäleet ovat kypsyneet aivan liian paahteisissa olosuhteissa.

Maku on myös paahteinen, ylikypsiä tummia marjoja, aika tiukkaa ja sulkeutunutta parkkihappoa. Mustaherukka ja kypsä kirsikkaisuus hallitsevat makua, mutta siinä on myös häiritseviä lakritsin ja nahkan aromeja jälkimaussa. Mausteisten jauhelihapihvien kanssa viini ei toiminut kovinkaan hyvin. Kenties chorizo- tai grillimakkaran kanssa viini saattaisi muuttua paremmaksi, mutta epäilen. Suosittelen tätä niille, jotka ovat lomailleet Algarvessa, nostalgian kanssa Boca Mar lienee parhaimmillaan.

Paahteinen viini on liiankin ylikypsä ja voisi olla sopiva grillatulle makkaralle kesäsesongissa.

Pisteet 6,9/10

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »