sunnuntai 4.12.2022 | 06:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Keskipohjanmaan viikon viiniarvio: Ei sitä mitä luulisi – Vahvasti tummia marjoja, kypsää mustaherukkaa, mustikkaa, mustaa kirsikkaa ja mokkaa

Juha-Matti Anttila
Pe 1.4.2022 klo 10:00

Viiniarvio

Caravan Merlot 2020, Australia, 11,49 €

Kannattaa katsoa myymälän viinipulloissa mahdollisia palkintoleimoja. Niitä saa erilaisista viinikilpailuista ympäri maailmaa ja yleensä ne ovat myös tae keskivertoa paremmasta laadusta. Oma asiansa ovat sitten Australian viinit ja kilpailut, koska siellä on hyvin vapaa lainsäädäntö viinien muokkaamiselle. Toisaalta joskus se myös tuottaa hyvää tulosta, kuten Caravan Merlot todistaa.

Punaviinin tuoksu on heti ylirunsas ollakseen Merlot rypäleestä. Vahvasti tummia marjoja, kypsää mustaherukkaa, mustikkaa, mustaa kirsikkaa ja mokkaa. Sekä erikseen mainittuna selkeästi tammesta tullutta vaniljaa.

Maku on erittäin täyteläinen, kypsän marjaisa, eli samat tummat marjat toistuvat hyvin. Vaniljaisuus on esillä myös maussa ja se vahvistuu hienosti pitkähkössä jälkimaussa. On myönnettävä, että kokeilin ensin paistetun kanan kanssa, mutta viini oli sille liian vahva. Joten seuraavana iltana sitten naudan pihviä, vihreitä papuja ja itse tehtyjä lohkoperunoita ja nyt päästiin tasapainoon. Tuoksulla ja maulla ei ole mitään tekemistä eurooppalaisen Merlotin kanssa, pikemmin tätä luulisi lievän makeuden, täyteläisyyden ja vaniljaisuuden vuoksi Mourvedre rypäleeksi. Silti viini on kokonaisuutena hätkähdyttävä ja maukas, olkoonkin ettei se muistuta muita Merlot viinejä. Tykkään kuitenkin.

Erittäin täyteläinen ja vahva maku vaatii kunnon liharuokaa, jotta päästäisiin tasapainoon.

Pisteet 8,3/10

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »