sunnuntai 4.12.2022 | 07:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
TJ

Keskipohjanmaan viikon viiniarvio: Kala-aterian poikkeustapaus – "Tämä viini vaatii hapokkuutta myös ruuassa, jotta maku rauhoittuisi hieman"

Juha-Matti Anttila
Pe 20.5.2022 klo 11:00

Viiniarvio

Señorio de Rubios Albariño 2021, Espanja, 14,95 €

Albariñot ovat Luoteis-Espanjan Galiciasta tulevia valkoviinejä ja maan parhaita. Olen usein luonnehtinut niitä Rieslingin pikkuserkuiksi, koska paljon samaa löytyy tuoksusta ja mausta. Aina kun näen myymälän hyllyssä uuden Albariño rypäleestä tehdyn valkoviinin, otan sen kokeiltavaksi. Harvoin on tarvinnut pettyä.

Señorio De Rubios Albariño on heti ensi nuuhkaisusta poikkeus. Iso poikkeus. Tuoksussa on raparperia, karviaista ja herukanlehteä ja vasta niiden jälkeen sitrusta. Kuin nuuhkisi Sauvignon Blanc rypäleestä tehtyä viiniä.

Maku sentään lähtee sitruksella ja vasta sitten karviainen, herukanlehti ja raparperi ehtivät mukaan ja täyttävät koko jälkimaun. Koska maku on Albariñoksi omituinen, meni ruokakin uusiksi. Lohi vaihtui kuhafileeseen ja siihenkin paistamisen jälkeen puristettiin kunnolla sitruunaa päälle. Tämä viini vaatii hapokkuutta myös ruuassa, jotta maku rauhoittuisi hieman. Täyteläisyyttä viinissä riittää, kunhan ruoka pärjää sille. Aika ärhäkkä pakkaus ja taatusti erilainen espanjalainen valkoviini kuin mitä olet koskaan maistanut. En todellakaan suosittele seurusteluviiniksi, mutta oikean ruuan kanssa mieleenpainuva tapaus. Vaikea tapaus myös pisteyttää, koska poikkeaa muista Albariñoista niin paljon.

Ärhäkkä valkoviini vaatii ruualtakin hapokkuutta ja luonnetta pärjätäkseen.

Pisteet 7,9/10

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »