tiistai 5.7.2022 | 21:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kokkola City ParkRun elää hyvästä tunnelmasta ja yleisön kannustuksesta

Ma 23.5.2022 klo 06:00

Joukko juoksijoita odotti lähtökäskyä kevätillan lämmössä viime perjantaina Kokkolan Tapahtumapuistossa. Pitkän odotuksen jälkeen juoksijat palasivat numerolappu rinnassa Kokkolan kaduille.

Ja tällä kerralla Kokkola City Park Runia oli odotettu harvinaisen kauan. Korona siirsi tapahtumaa kahden vuoden aikana neljä kertaa.

Olen osallistunut tähän tapahtumaan monta kertaa, koska järjestelyt ovat erinomaiset ja yleisöä on runsaasti kannustamassa matkan varrella.

Kun edellä mainitut tekijät ovat kohdallaan, tapahtuma houkuttelee paikalle runsaasti osanottajia.

Kokkola City Park Run on perinteisesti ollut kevään suurin ja tunnelmaltaan paras juoksutapahtuma. Ennätysvuosi oli 2012, jolloin tapahtumaan osallistui peräti 3727 kuntoilijaa.

Osanottajamäärällä on merkitystä, sillä monet juoksijat tarvitsevat selän, jota seurata. Toiset haluavat juttuseuraa suorituksen ajaksi.

Nyt osanottajamäärissä jäätiin kauas ennätysvuosista, mutta tilanne on sama muuallakin. Suuren juoksubuumin kokeneet juoksijat ovat ehkä siirtyneet eläkkeelle, eikä milleniaaleja kiinnosta kilpaileminen.

Juoksijoille on tarjolla entistä enemmän vaihtoehtoisia tapahtumia. Monet ovat siirtyneet juoksemaan poluille.

Koronatauolta palannutta tapahtumaa oli uudistettu jonkin verran.

Kisakeskuksen siirto kaupungin keskustan vilinästä ei ehkä ollut tunnelman kannalta paras ratkaisu. Toisaalta avara kisakeskus jäähallin takana antaa mahdollisuuden kehittää tapahtumaa tulevaisuudessa.

Kaupungilla juokseminen jäi vähemmälle ja matkaa taitettiin enemmän puistomaisessa ympäristössä. Rantaviivaa myötäilevällä reitillä on kaunis maisema, mutta se on altis tuulelle.

Reitti ei ole sellainen, jossa tehtaillaan ennätyksiä. Tämä tapahtuma elääkin hyvästä tunnelmasta ja yleisön kannustuksesta.

Kokkola City Park Run on perinteisesti ollut kevään suurin ja tunnelmaltaan paras juoksu-tapahtuma.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »