tiistai 5.7.2022 | 22:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Lukijan mielipide: Pieni poika – "Uskoisin, että tämä pojan kohdalla päivien tavoite saavutettiin: hänet huomattiin ja häntä kiitettiin"

To 16.6.2022 klo 17:15

Olin vanhasta muistista pitämässä yleisurheilutreeniä elävässä kylässä Ylivieskassa. Vetoa sinnepäin oli kahdestakin syystä: entisenä keskipohjalaisena (Ylivieska kuuluu seurana Keski-Pohjanmaan piiriin) yu-toimijana halusin vielä verestää vanhoja muistoja. Toisena syynä, ehkä painavampana: tyttärentytär on lahjakkaan oloinen liikkuja, jonka motivaatiota piti vahvistaa.

Kolme päivää, tunti päivässä paikalle kokoontui 14–19 lasta, 6–12-vuotiaita saamaan oppia yleisurheilun alalta. Tyttäreni kumppani avusti tarvittavien välineitten aikaansaamisessa. Lisäksi tyttäreni sai koululta välineitä, joilla päästiin alkuun.

Porukka oli tosi innokkaasti, jotkut jopa yli-innokkaasti, unohtaen hetkeksi, missä he olivatkaan ja mitä tekemässä. Aina he kuitenkin tulivat joukon jatkona suorituksiin mukaan.

Nyt tämän kirjoitukseni pääasiaan: yksi poika oli mukana aktiivisesti joka päivä. Aktiivisuus suuntautui enimmäkseen viivyttelyyn suoritusten alkamisessa. Mutta hän teki kuitenkin kaikki, mitä muutkin.

Viimeisenä päivänä jouduin laittamaan hänet "jääkiekon omaisesti jäähylle" pariksi minuutiksi. Kutsuin hänet suoritukseen jäähyltä ja hän tuli kiltisti tekemään sen, mitä muut olivat jo tehneet. Viimeisen lajin jälkeisen loppuvenyttelyn aikana, jota tyttäreni veti, tämä samainen poika "pyöriskeli" ympärilläni, ikään kuin hänellä olisi jotain asiaa.

Koska minäkin tein noita tyttären ohjaamia venytysliikkeitä, niin pyysin tuota pikkupoikaa avustajakseni valitellen omaa kankeuttani, etten pääse ylös polviasennosta. Hän tuli auliisti viereeni, otti kyynärvarrestani kiinni ja avusti ylösnousua. Kiitin häntä ja hän vastasi, ole hyvä! Samoin yhden jalan seisonnassa pyysin häneltä olkapäätä tukipilariksi ja hän myös suostui siihen. Jälleen kiitokset ja ole hyvät! Uskoisin, että tämä pojan kohdalla päivien tavoite saavutettiin: hänet huomattiin ja häntä kiitettiin.

Vielä kiitos saman kyläyhteisön puheenjohtajalle, joka toi mehukanisterin joka päivä harjoituksiimme.

Lopputoiveena: näinkin suuri lapsijoukko on sivukylällä ilman aktiviteetteja kesäloman aikana. Terveiseni lähtevät muun muassa Ylivieskan Kuulan suuntaan.

Juho Kössi,

Seinäjoki

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »