tiistai 6.12.2022 | 10:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Paperittomat lapset aikuisten armoilla

Ke 31.8.2022 klo 11:00

★ ★ ★ ★ ★

Kapernaum – kaaoksen lapset. Ohjaus Nadine Labaki, 2018 Yle Teema ke 31.8. klo 21.45/Areena

Charlie Chaplin ohjasi vuonna 1921 riipaisevan Chaplinin pojan (The Kid). Orpolasta esitti Jackie Coogan. Keskipohjanmaassa oli viikolla juttu siitä, mitä huutolaispoika Elias Vehkalammelle tapahtui Perhossa 1931 (KP 23.8.). Nykymaailma on lapsille ihan yhtä karu.

Beirutin slummin poika Zain, 12, haastaa vanhempansa oikeuteen siitä, että ovat synnyttäneet hänet kärsimään. Kapernaumin dokumentaarinen tyyli syntyy kamerasta, joka pysyy Zain Al Rafeean järisyttävästi välittämässä lapsen kokemuksessa. Filmi on tinkimätön, mutta myös jännittävä, välillä hauska ja lopussa onneksi lohduttava ja vapauttava.

Ohjaaja-käsikirjoittaja, näyttelijänäkin toiminut Nadine Labaki voitti tällä toisella filmillään Cannesin juryn palkinnon. Nuori pääosanesittäjä on hänkin saanut osastaan useita pystejä. Al Rafeea nähtiin pienessä roolissa supersankarielokuvassa Eternals. Ohjaaja Labaki löysi Syyrian pakolaisen Beirutin kadulta. Kapernaumissa Zain unelmoi Ruotsista. Oikea Zain pääsi filminteon jälkeen perheineen Norjaan ja siellä kouluun.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »