tiistai 6.12.2022 | 08:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
RTV

Keskipohjanmaan TV-viikon valinta: Kodikkaita rikoksia Shakespearen sijoilla

To 15.9.2022 klo 11:00

★ ★ ★

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway.Ohjaus Paul Gibson ym., 2022 Yle TV1 to 15.9. klo 17.10/Areena

Käydessäni Shakespearen kotikaupungissa Stratford-upon-Avonissa, ostin sieltä pienen matkamuiston, valikoiman kansalliskirjailijan tekstejä eri aiheista. Stratfordissa kuvattu sarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway käyttää näytelmien ja sonettien säkeitä yhtä turistimaiseen tapaan, tilanteessa kuin tilanteessa, meillä Cajanderin suomennoksina.

Kodikkaan pienimuotoinen sarja ei ole ottanut murhatapauksia kovin vakavasti. Shakespeare & Hathaway onkin rikosviihdettä kevyimmästä päästä. Siinä on ollut hyvä tunnelma, josta vastaa taitava pääkolmikko, etsiväpari ja heidän näyttelijänurasta haaveileva apurinsa.

Kaava on ollut menestys. Sen todistaa jo neljäs kausi BBC:n sarjalle, joka komediallisena sopii laajalle yleisölle. Ensijaksossa vierailee aiemmillakin kausilla nähty sivuhahmo Spider (Darren Evans). Silti tuntuu kuin vanhaa taikaa olisi menetetty. Uudet tarinat ovat entistä kimurantimpia, mutta eivät niin kiehtovia. Mukavien hahmojen vitsailu korostuu enemmän sooloiluna kuin tilanteesta luontevasti nousevana komiikkana.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »