tiistai 4.10.2022 | 04:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Linda Hagströmin mielipidekirjoitus: Hoitoalaa kohdellaan epäoikeudenmukaisesti – Nyt on aika ryhtyä tukilakkoihin

Pe 16.9.2022 klo 00:30 | päivitetty ma 11:01

Ei ole kulunut edes seitsemää kuukautta siitä, kun edellisen kerran hoitoalalle painettiin läpi täysin kohtuuton lakipykälä 48a, jonka tiedettiin alusta asti olevan täysin toimimaton eikä palvelevan ketään.

Pykälän avulla pakotettiin perusterveet nuoret ihmiset ottamaan rokote, joka on tehoton eikä estä tartuntojen leviämistä, jotta he saavat käydä töissä. Lisäksi rokotteesta aiheutuu haittavaikutuksia ja tietoisuus niistä on viime aikoina lisääntynyt valtavasti.

Nyt olemme taas tilanteessa, jossa tätä samaa alaa kohdellaan täysin epäoikeudenmukaisesti. Taas kerran hallituksemme on rikkomassa perustuslakia.

Meistä ei kukaan pysty samaistumaan siihen, mitä hoitoalalla olevat työntekijät nyt käyvät läpi. Hoitoalalle hakeutuvat ihmiset, jotka ovat välittäviä, empaattisia ja huolehtivaisia. Miten heitä, tai ylipäätään ketään voidaan kohdella näin väheksyvästi Suomessa?

Vuosikaudet on tiedetty, että hoitajia on liian vähän, on puhuttu ja pohdittu, millä tavoin alasta saataisiin houkuttelevampi. Voin kertoa, vaikken asiantuntija ole, että tämä ei ole se keino, millä nuoret saadaan kiinnostumaan alasta!

Tässä voi käydä niin, että kun yksi ala saadaan poljettua päättäjiemme toimesta suohon ja ihmiset kerta toisensa jälkeen äimistyneenä mutta hiljaa hyväksyvät perustuslain rikkomisen päättäjiemme toimesta, tämän tyyppiset lakimuutokset lisääntyvät ja paisuvat myös muille aloille.

Nyt on aika ryhtyä tukilakkoihin ja alkaa puolustamaan työntekijöiden oikeuksia, osoittaa solidaarisuutta ja auttamisenhalua hoitoalan työntekijöille!

Linda Hagström

Kokkolan Valta kuuluu kansalle

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »