tiistai 29.11.2022 | 09:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rikkihappoa roiskui kunnossapitoa tehneen työntekijän päälle Kokkolan suurteollisuusalueelle: Putkistosta vuoti ulos satoja litroja rikkihappoa

Päivi Savela
To 29.9.2022 klo 10:05 | päivitetty to 11:22

Raakaa rippihappoa pääsi roiskumaan työntekijän päälle huoltotöiden yhteydessä Kokkolassa. Onnettomuus sattui torstaiaamuna suurteollisuusalueella.

Rikkihappovuoto on saatu tukittua eikä se aiheuta enää vaaraa alueella.

Suursäiliön huoltotöitä oli tekemässä kaksi henkilöä, joista toinen sai rikkihappovuodosta roiskeita päälleen. Hänellä oli asianmukaiset suojavarusteet ja hän sai nopeasti paikalla ensiapua. Sen jälkeen loukkaantunut toimitettiin jatkohoitoon.

Pelastuslaitos sai tukittua vuodon tehdaspalokunnan kanssa sulkemalla putkistossa olevan venttiilin. Vaara-alueelle lähetettiin sitä varten kemikaalisukeltajat.

Päivystävän palomestarin Joonas Nuoliojan mukaan rikkihappoa pääsi vuotamaan noin 400 litraa, mikä on huomattava määrä.

Ympäristövahinkoa ei aiheutunut, sillä rikkihappo meni eriytetyn viemäröinnin kautta omaan varosäiliöön. Tehtaan tehtävänä on neutraloida ja tehdä aine vaarattomaksi.

Onnettomuuspaikka eristettiin noin 100 metrin alueelta.

– Isompaa vahinkoa laajemmalle alueelle ei iaheutunut. Sivulliset tai tehtaan muut työntekijät eivät loukkaantuneet, Nuolioja sanoo.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Rikkihapontiellä, ja kohteeseen lähti useita pelastuslaitoksen yksikköjä. Onnettomuus luokiteltiin suuruusluokaltaan suureksi.

///Juttua on päivitetty pelastuslaitoksen tiedoilla kello 11.22//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »