sunnuntai 27.11.2022 | 00:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Jukka Aniaksen kolumni: Lyhyin syöksyin takaisin työelämään – pessimisti ei tunnetusti pety, mutta rohkenen olla optimisti

To 3.11.2022 klo 17:00

Ymmärrän ja hyväksyn mahdollisen tai ehkäpä jopa todennäköisen arvostelun. Jos ei toimittajalla ole tähdellisempää aihetta kirjoitukseensa kuin oma itsensä, on parempi jättää näppäimistö rauhaan. Ihan vain odotella, josko mieleen tulisi joku ihan kunnon asia.

Toisaalta. Lieventävä asianhaara on tässä tapauksessa tieteellisesti diagnosoitu. Se oli sunnuntai, viime heinäkuun 17. päivä, kun Aniaksen päähän tuli vikaa. Monen mielestä sitä varmasti oli ollut aikaisemminkin, mutta ei mennä nyt siihen.

Kolme ja puoli kuukautta sairauslomalla on pitkähkö aika. Tämän voin sanoa erittäin tuoreesta kokemuksesta, joka osittain päättyi viime tiistaina lokakuun vaihduttua marraskuuksi.

”Osittain päättyi” sen vuoksi, että ns. lyhyin syöksyin aloitellaan. Malli on 4–6–8. Numerot viittaavat päivittäisiin työtunteihin ja numeroiden määrä kuukausiin eli marraskuusta tammikuuhun mennään näin.

Jos oma valinta olisi ollut, aivoverenvuodon olisin malttanut jättää väliin.

Aika näyttää kuinka sujuu vai sujuuko lainkaan. Pessimisti ei tunnetusti pety, mutta rohkenen olla optimisti.

Jos oma valinta olisi ollut, aivoverenvuodon olisin malttanut jättää väliin. Niin kuin hyvin tiedämme – jotka eivät vielä tiedä, pomminvarmasti tulevat tietämään – yhtäkkisiä sairauksiaan tai onnettomuuksiaan ei pääse valitsemaan. Kukaan ei kysele mielipidettä, että jospa kokeiltaisiin sinun kohdallasi nyt tällaista?

Elämä on. Joskus aika kovaa. Kohtuutontakin.

Pitää asioita osata silti suhteuttaa. Isäntiä ja emäntiä – ja toisinpäin – on joutunut tällaisissa tapauksissa tilaan, jota muistellaan lauantaina. Pyhyydestä niin tiedä, mutta olisivat kolumnit jääneet kirjoittamatta.

Mieluummin siis lääkärintodistus kuin kuolintodistus. Tosin henkilökohtaisina(kaan) dokumentteina nämä eivät ole meistä kenenkään valittavissa.

Viime elokuun viidentenä päivänä mainitsin kolumnissani samasta aiheesta. Siinä vaiheessa parin viikon sairaalajakson päällä oli viikko kotioloissa. Toistan taas kerran itseäni ja totean saman kuin lähes päivälleen kolme kuukautta sitten.

Kokkolan sairaanlanmäellä ja sen ympäristössäkin saamani palvelu ja apu on ollut ensiluokkaista. Iso kiitos jokaiselle kohtaamalleni alan ammattilaiselle. Upeaa duunia teette.

Äärihienoa on myös ollut palata työmaalle ja nähdä tuttu porukka ihan livenäkin. Ihan yhtä oudolta sakilta vaikuttaa kuin ennenkin. Yllättävän hyvin olen muistanutkin kaikki...

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »