sunnuntai 27.11.2022 | 00:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Vili Ruuskan äänikolumni: Hetkinen eli tragikoominen tositarina mutapainista suoratoistopalvelun kanssa

La 12.11.2022 klo 17:00

Kuuntele äänikolumni tästä (kolumni luettavissa alla):

Laitat aamukahvin porisemaan. Teet leivät valmiiksi. Luet lehden odotellessa.

Kaadat kahvin kuppiin. Viet eväät olohuoneen pöydälle. Avaat television. Käynnistät suoratoistopalvelun. Valitset haluamasi lähetyksen.

Ruudulla näkyy grafiikka, jossa ilmoitetaan lähetyksen kohteet eli joukkueet. Yläkulmasta ilmenee lähetyksen tuottava mediatalo.

Taustalla komeilee pelipaikkana toimiva areena, sen kyljessä kankea ja naurettava markkinointinimi (voin joskus messuta niistä erikseen).

Ai niin, tulet nähneeksi suuren pohjoisamerikkalaisen alkoholibrändinkin, joka ilmeisesti on tehnyt rahakkaan sponsorisopimuksen päästyään grafiikkaan.

Mutta mitään haluamaasi kilpaurheilusisältöä et näe. Still-kuva edellä kuvatuilla yksityiskohdilla on ja pysyy.

Vaihdat ottelua rajataksesi lähetyskohtaisen ongelman pois vaihtoehdoista. Seisahtunut tunnelma on toisaallakin.

Suljet television ja avaat sen uudelleen. Toteat, että tilanne on yhä sama. Modernin arkkitehtuurin ylväs (?) edustaja seisoo sitkeästi kuvassa.

Resetoit laajakaistayhteyden. Ei. Nykäiset seinästä koko jatkojohtoyhdistelmän, johon televisio piuhoineen on liitetty. Ei. Harkitset taikauskoisesti sähkökaapillakin käymistä, muttet vaivaudu.

Hyvä Vili, pöhlö sentään ei tarvitse olla.

Kaiken tämän aikana hörpit kahvia Kummelin sketsistä tuttu tonnin seteli -ilme kasvoilla. Sisällä kuplii, mutta mitään ei pyrskähdä ulospäin. Mitä se auttaisi? Ja toisaalta: kello on puoli kuusi aamulla. Naapuri katsoisi nyrpeästi seuraavalla postilaatikkokohtaamisella.

Tarkistat tulospalvelusovelluksesta, miten ottelussa menee. Huomaat, että säätämisen ja sähläämisen aikana ottelua on kulunut kymmenisen minuuttia.

Jo riittää. Siirryt Youtuben ihmeelliseen ja toimintavarmaan maailmaan. Saat videoklippien lomassa kahvin juotua ja aamupalan syötyä.

Annat vielä yhden mahdollisuuden suoratoistopalvelulle, jonka nimeä häveliäisyyssyistä ei tässä mainita. Samalla kilahtaa puhelin. 2-0, tulospalvelusovelluksen ilmoitusääni ilmoittaa.

Iloksesi havaitset, että lähetyssignaali on vironnut henkiin. Ja kas, erätauko alkaakin parahiksi.

Vaan eipä käynyt kuinkaan. Kello näyttääkin olevan 6.10. On korkea aika tehdä viimeiset aamutoimet ja lähteä töihin.

Tämä oli autenttinen esimerkki. Ei toisteinen, mutta tänä syksynä jokusen kerran tapahtunut.

Kyllähän se silti ärsyttää – ja saakin ärsyttää. Asiakas on aina oikeassa tai ainakin mielipiteeseensä oikeutettu.

Lineaariselle televisiolle on annettu rapaa ja ennuste väistämättömästä kuolemasta. Tuona marraskuisena aamuna kävi mielessä, että ei se ihan niin syvältä olekaan...

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »