lauantai 10.12.2022 | 04:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mauri Nygårdin mielipidekirjoitus: Sauli Niinistö harhauttaa, Li Andersson ylistää

Ke 16.11.2022 klo 18:30

Kuulin maanantaina 7.11.22 välähdyksen Sauli Niinistön puheesta Maanpuolustuskurssin avajaisissa. Mies lausui koko arvovallallaan, että Suomella ei ole minkäänlaisia aikeita tuoda ydinaseita maaperälleen.

Eipä tietenkään, kun ne tuo Nato. Niinistö antoi tähän luvan jo vuoden 2014 isäntämaasopimuksessa, vaikka ei itse ollut allekirjoittajana, ja Nato-jäsenyys asian varmistaisi. Suomi ei ole mukana uudessa YK:n ydinkieltosopimuksessa, mikä Naton mukanaan tuomat aseet kieltäisi.

Eikä ole Vasemmistosta vaihtoehdoksi eikä maan sodalta pelastajaksi ainakaan lyhyellä tähtäyksellä. Li Andersson ylisti Niinistön puhetta.

Niinistö jatkaa samalla linjalla kuin EU-jäsenyyttä, euroa ja aiemminkin Natoa ajaessaan. Puhui viimeksikin vain olemattomista lähi kuukausien vasta-askelista, kun olisi pitänyt muistaa Pietarin läheisyys ja ajatella, miten Venäjä toimii tulevaisuudessa suursodan uhatessa. Se iskee ennakkoon ja varmuuden vuoksi ensimmäisenä Nato-Suomeen, josta on tullut Venäjälle läheisin sotilaallinen uhka.

Niinistö kunnostautui myös innostamalla kansalaisia rasisteiksi: Kasakka (= ryssä) kun ottaa kaiken, mikä on löysästi kiinni. Että sellainen kansansuosikki meillä.

Mauri Nygård

toisinajattelija

#

Kommentoi 6 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »