tiistai 6.12.2022 | 16:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yle: Oikeuskansleri selvittää THL:n roolia koronan tutkijana ja rokotusten suosittelijana

STT\, Ville Väänänen
To 24.11.2022 klo 19:20

Helsinki

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti selvittää Terveydenhuollon ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) roolia koronan tutkijana ja rokotusten suosittelijana, kertoo Yle.

Kyse on siitä, että THL ohjaa kuntia koronan tehosterokotteiden antamisessa, ja samalla se myös tutkii koronarokotteista ja rokotteen ja tartunnan yhteisvaikutuksesta seuraavan vastustuskyvyn kestoa.

Ylen mukaan yksityishenkilö on pyytänyt oikeuskansleria selvittämään, ovatko THL:n tutkimuksen tekijät esteellisiä antamaan suosituksia niiden rokotteiden käytöstä, joiden vastustuskyvyn kestoa he samalla selvittävät. Kantelijan mielestä THL:n roolit tutkimuksen tekijänä ja rokotteiden suosittelijana ovat ristiriidassa.

THL:n näkemyksen mukaan sillä on lakiin perustuva velvollisuus tehdä rokotetutkimusta ja antaa rokotuksista suosituksia.

Ylen mukaan oikeuskanslerin selvitys ei valmistu ennen joulua.

Aiemmin Ilta-Sanomien mukaan monet asiantuntijat epäilivät, että THL:ssä hybridi-immuniteettitutkimus ja rokotussuositus olisivat sekoittuneet keskenään. Lisäksi he epäilivät, että hybridi-immuniteettitutkimuksen takia rokotussuosituksia ei laajenneta muun maailman tavoin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pyysi THL:ltä selvitystä IS:n artikkeliin liittyen. THL ilmoitti selvityksessään, että Ilta-Sanomien jutun väitteet ovat "salaliittoteorianomaisia" ja perättömiä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »