tiistai 21.3.2023 | 20:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Presidentti Niinistö vierailee Ukrainassa tiistaina: "Vierailulla osoitetaan Suomen vahvaa ja jatkuvaa tukea Ukrainalle"

Jouni Nikula
Ti 24.1.2023 klo 15:14

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Ukrainassa ja tapaa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin tiistaina 24. tammikuuta Kiovassa. Vierailulla osoitetaan Suomen vahvaa ja jatkuvaa tukea Ukrainalle.

Presidentit keskustelevat tapaamisessaan ajankohtaisesta tilanteesta Venäjän 11 kuukautta sitten käynnistämässä hyökkäyssodassa, Suomen poliittisesta ja materiaalisesta tuesta Ukrainalle sekä Ukrainan pyrkimyksistä oikeudenmukaisen rauhan aikaansaamiseksi. Tapaamista seuraavan yhteisen lehdistötilaisuuden jälkeen presidentit jatkavat keskustelua vielä työlounaalla.

Presidentti Zelenskyin tapaamisen lisäksi presidentti Niinistö vierailee Borodjankassa ja Butšassa, missä paikallisviranomaiset esittelevät hänelle sodan tuhoja ja kertovat Venäjän hyökkäyksen siviileille aiheuttamasta kärsimyksestä. Vierailun ohjelmassa on myös seppeleen lasku sodassa kaatuneiden muistoseinälle Kiovassa sekä tapaaminen ja keskustelu paikallisten yliopisto-opiskelijoiden kanssa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »