tiistai 21.3.2023 | 20:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lehden linja ihmetyttää – Sakari Ruisahon ja Esa Kantin mielipidekirjoitus sekä päätoimittajan vastaus

Pe 27.1.2023 klo 19:30

Olemme viime kuukaudet seuranneet läheltä kansanedustajaehdokkaan ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Isotaluksen kampanjaa. Isotalus on tuonut Kokkolaan ja lähialueille mielenkiintoisia ja ajankohtaisia vieraita, joiden haastattelut ovat näkyneet näyttävästi Keskipohjanmaa-lehdessä.

Heinäkuussa Kokkolassa vieraili Yhdysvalta-asiantuntija ja väitöskirjatutkija Jani Kokko. Elokuussa Isotalus järjesti komissaari Jutta Urpilaisen kanssa yhteistilaisuuden, jossa keskusteltiin Euroopan tilanteesta. Urpilaisen ja Kokon isot haastattelut olivat Keskipohjanmaassa, tilaisuuksista tai Isotaluksen roolista ei mainittu sanaakaan.

Syyskuussa Isotaluksen vieraana Kokkolaan tutustui silloinen kuntaministerin eritysavustaja, veroasiantuntija ja nykyinen Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Lauri Finér. Finér ja Isotalus esiintyivät tilaisuudessa, jossa käytiin läpi Marinin hallituksen veropolitiikkaa ja keskusteltiin tulevan hallituksen veropolitiikan suunnasta. Verotus oli aihe, johon alueemme johtava uutislehti ei tarttunut.

Marraskuussa Keski-Pohjanmaalla vieraili Isotaluksen kutsumana Tampereen entinen pormestari, SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly. Isotalus järjesti Elinvoimaa -seminaarin Tampereen kaupungin suurinvestoinneista sekä Kokkolan rohkeasta hybiridiareenan investointipäätöksestä. Keskipohjanmaa haastatteli Lylyä samoista teemoista. Tilaisuutta tai Isotalusta ei mainittu.

Tammikuussa Isotaluksen vieraana Kokkolassa kävi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Vierailun teemana olivat alueen tuleva työvoimapula sekä ulkomaalaisen työvoiman houkuttelu ja kotiutuminen. Keskipohjanmaa uutisoi näyttävästi Viljasen haastattelun. Isotaluksesta tai tilaisuudesta ei kirjoitettu lainkaan.

Ihmetyksemme olikin suuri, kun Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Janne Jukkolan ensimmäisestä tilaisuudesta viime lauantaina tuli sivun kokoinen juttu, jossa Jukkola mainittiin heti ensimmäisessä lauseessa tilaisuuden järjestäjänä, eduskuntavaaliehdokkaana ja olipa Jukkola onnistunut pääsemään kuviinkin.

Tämä oli lehdeltä tietysti hyvää harkintaa. Jos alueellamme on aktiivisia poliittisia toimijoita ja kansanedustajaehdokkaita, heidän tulisikin saada kunnia vieraista, joita alueellemme tuovat sekä ajankohtaisista teemoista, joista keskustelevat. Lehden linja silti kummeksuttaa meitä – eikö Isotaluksen järjestämistä tilaisuuksista olisi ollut vähintään asiallista uutisoida samalla tavoin?

Sakari Ruisaho

kaupunginvaltuutettu

valtuustoryhmän puheenjohtaja (sd.)

Esa Kant

maakuntahallituksen varapuheenjohtaja

Tilaisuuksista tai Isotaluksen roolista ei mainittu sanaakaan.

Päätoimittaja vastaa

Kiitos palautteesta. Eduskuntavaalien aikaan on tärkeää, että tosissaan kansanedustajaksi haluavat tekevät töitä, tapaavat ihmisiä ja järjestävät tilaisuuksia. Arvostan sitä, että motivaatiota on ja se näytetään.

Olemme aloittaneet varsinaisen vaaliuutisoinnin aivan viimeaikoina. Tasapuolinen uutisointi on erityisen tärkeätä vaalien yhteydessä. Osa ehdokkaista näkyy työnsä tai luottamustehtäviensä vuoksi jopa muita enemmän.

Janne Jukkolan turvallisuusseminaarissa toimitus oli viime lauantain, tällä viikolla vastaavassa Tiina Isotaluksen tilaisuudessa. 

Tiina Ojutkangas 

päätoimittaja

#

Kommentoi 5 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »