keskiviikko 22.3.2023 | 09:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Tommi Mäen vastine Outi Airolan kolumniin: Meillä ei ole varaa jättää ketään päätöksenteon ulkopuolelle

Ma 6.2.2023 klo 11:00

Olin hämmentynyt lukiessani suuresti arvostamani kulttuurivaikuttaja Outi Airola kolumnin 4.2. Keskipohjanmaa-lehdessä. Airola kritisoi, että tapahtumajärjestäjä-yrittäjä/kulttuurialan tekijä ei ole hänen mielestään ammatti, jonka harjoittajalla olisi edellytyksiä toimia kansanedustajana.

Haluan itse kannustaa kaikkien alojen yrittäjiä ja osaajia vaikuttamistyöhön. Jokainen ala ja jokainen yrittäjä ansaitsee tunnustuksensa ja paikkansa yhteiskunnassa. Erityisesti näinä vaikeina aikoina energia- ja talouskriisin keskellä sekä kansallisen turvallisuuden ja inflaation aiheuttaessa huolta, on tärkeää antaa tuki ihan jokaiselle yrittäjällemme.

Ylenkatsomalla ja tuomitsemalla tiettyjen alojen tekijät huonommiksi emme onnistu rakentaman yhteiskunnasta sellaista, mikä rohkaisee olemaan luova, innovatiivinen ja yritteliäs.

Sanatarkkaan Airola toteaa kolumnissaan seuraavasti: "Ei kai kukaan tosissaan usko, että viini-, kala- tai kekrijuhlien järjestäminen antaisi eväitä Suomen sodanjälkeisen historian vaikeimpiin päätöksiin?"

Tämä on käsittämätön loukkaus kaikkia kulttuuri- ja tapahtuma-alalla sekä samaan aikaan luottamustehtävissä toimivia kohtaan.

Kuten itse 30.1. Keskipohjanmaa-lehdessä mielipidekirjoituksessa kirjoitin: tällaisena aikana emme tarvitse julistajia tai kauhistelijoita, vaan ratkaisijoita. Meillä ei ole varaa jättää myöskään ketään päätöksenteon ulkopuolelle. Onhan eduskunta läpileikkaus Suomen kansasta.

Henkilökohtaisesti toivon, että eduskunnassa näemme huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen lukuisia eri alojen yrittäjiä sekä osaajia laajasti ympäri Suomen.

Sen lisäksi, että tiimini kanssa tuotamme Kokkolan Viinijuhlat -tapahtumaa, olen toiminut kahdeksan eri toimialan yrittäjänä jo kymmenen vuoden ajan. Itselleni myös vapaaehtoistyö lukuisissa erilaisissa liikunnan, koulutuksen, kulttuurin ja yrittäjyyden edellytyksiä edistävissä yhteisöissä on ollut vuosien varrella tärkeää, ja sitä olen tehnyt upeiden ihmisten kanssa yhdessä. Toimin aiemmin mm. Rannikko-Pohjanmaan yrittäjien varapuheenjohtajana ja hallituksessa. Onkin ollut ilo tutustua laajasti keskipohjalaisiin eri alojen osaajiin vuosien varrella ja ammentaa oppeja sekä tietotaitoa lukuisista kohtaamisista.

Olen lisäksi toiminut erilaisissa luottamustehtävissä yli 15-vuoden ajan paikallistasolta valtakunnan politiikkaan työskennellen väsymättömästi pohjalaismaakuntien puolesta.

Tätä työtä olen valmis jatkamaan myös eduskunnassa pohjalaisten kansanedustajana, jos pohjalainen kansa luottamuksen tähän työhön antaa.

Tommi Mäki

kansanedustajaehdokas (kok.)

yrittäjä, promoottori Kokkolan Viinijuhlat

kaupunginvaltuuston vpj.

Pyrkyä vai nostetta? – Outi Airola pohtii kolumnissaan sopivaa sekoitussuhdetta ehdokkaan läpimenolle vaaleissa

Tommi Mäen mielipidekirjoitus: Pohjalaisten tulevaisuus rakennetaan sisulla ja teoilla

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »