sunnuntai 24.3.2019 | 06:36
UUTINEN | KP24

Keili Oy tulee osaksi Lönnberg-konsernia

Ti 21.2.2017 klo 11:00 [päivitetty ti 13:37]
(KP)

Lönnberg Painot Oy on ostanut Keili Oy:n osakekannan Olli Pekka Savonlahdelta. Kauppa astuu voimaan välittömästi, ja Keili Oy on jatkossa Lönnberg Painot Oy:n täysin omistama tytäryhtiö.

Keili Oy:n toimitilat Porttikaari 7 ja Porttikaari 16 jäävät Savonlahden omistukseen, ja Keili Oy on tehnyt vuokrasopimukset kyseisistä tiloista.

Lönnbergin näkökulmasta Keilin tulo osaksi konsernia monipuolistaa palvelutarjoamaa entisestään, vahvistaa merkittävästi asemaa pakkausten valmistajana ja tuo kokonaan uutta liiketoimintaa etikettien valmistuksen osalta.

Kauppa on luonteva askel Lönnbergin strategiassa, tuo täydentävää osaamista ja avaa paljon uusia kasvumahdollisuuksia.

– Lönnbergin ja Keilin välillä ei ole relevantteja päällekkäisyyksiä, eikä kaupan johdosta ole näköpiirissä henkilöstövaikutuksia. Uskon, että kauppa tuo paljon mahdollisuuksia myös Keilin henkilökunnalle osana Lönnberg-konsernia. Sekä Lönnberg että Keili ovat hyvässä taloudellisessa kunnossa, minkä ansiosta meillä on hyvä mahdollisuus keskittyä kokonaisuuden kehittämiseen ja kasvattamiseen, toteaa Jarkko Viheriävaara, Lönnberg Painot Oy:n toimitusjohtaja.

Olli Pekka Savonlahti on toiminut graafisella alalla 40 vuotta, joista 30 vuotta yrittäjänä Keilissä.

– Tässä kohti on luontevaa siirtää viestikapulaa eteenpäin. Kuluneet vuodet ovat olleet erinomaista ja kaikin puolin mielenkiintoista aikaa. Uskon, että Lönnberg on erinomainen uusi koti Keilille ja yhteenliittymän mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa ovat erittäin hyvät, toteaa Olli Pekka Savonlahti.

Kaupan yhteydessä Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara on nimitetty myös Keili Oy:n toimitusjohtajaksi.

Lönnberg Painot Oy kuuluu Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konserniin.

#