sunnuntai 22.9.2019 | 19:01
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Hanki kantaa paikoin Salamajärvellä – Bloggari ja eräopas suosittelee lumikenkiä

Pe 24.3.2017 klo 08:24 [päivitetty pe 15:27]
Alkuviikosta kahden yön retken Salamajärven kansallispuistoon eräopiskelijoiden kanssa tehnyt bloggari ja eräopas Minna Jakosuo suosittelee talviviikonlopun lähiretkelle metsäsuksia tai lumikenkiä.

– Hanki oli paikoin sen verran pehmeää, että kun sukset otti pois jalasta, upposi helposti polvea myöten, kertoo Jakosuo.

Tämän viikon retki Salamajärvelle oli Jakosuolle neljäs ja erityisesti laajat suoalueet saavat hänet palaamaan. Jämsässä asuvalle Jakosuolle se on myös lähikohde. Hän teki kesällä 2015 kuukauden retken Lapin erämaahan ja "Kuukausi yksin erämaassa"-blogilla on 15 000 seuraajaa Facebookissa.

– Salamajärvellä löytyy erämaan rauha, eikä tarvitse kovin kauas mennä kotoa.

Nyt Jakosuo ryhmineen hiihti Koirajärven ympäristössä metsäsuksilla ahkiot perässä. Retkellä oli paljon ohjelmallista osuutta, joten pitkien siirtymien sijaan keskityttiin talviretkeilytaitojen opetteluun. Jakosuo suosittelee Koirajärveä viikonlopun hiihtoretkikohteeksi, sillä alueella on vielä lunta hyvin ja järvelle vedetyn ladun ansiosta pohja on kova.

– Lumettomia kohtia ei ollut, mutta jäällä on syytä olla tarkkana ja varottava uveavantoja, muistuttaa Jakosuo ja tarkoittaa virtapaikkoiin vesivirran voimasta itsestään syntyviä avantoja.

Ensi kesänä Jakosuo ei kerkeä yksin kuukaudeksi erämaahan, mutta talvella 2018 hän aikoo hiihtää yksin kuukauden Kaldoaivin ja Paistunturin erämaassa.

#