perjantai 4.12.2020 | 07:02
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Pietarsaaren sähkörata vihittiin käyttöön – myös kantatielle korjaussuunnitelma?

Pe 7.4.2017 klo 17:37 | päivitetty su 17:05
Pännäisten–Alholman radan sähköistys vihittiin perjantaina käyttöön. Pietarsaaressa pidettyyn seminaariin saatiin lupaavia terveisiä liikenneministeri Anne Berneriltä.

Hän esittää, että valtio, Pietarsaaren kaupunki, UPM, Snellman ja ST1 suunnittelisivat yhdessä kantatie 68:n parantamista yleensä ja Snellmanin risteysalueen kohentamista erikseen. Kantatie 68 on tärkein yhteys Pietarsaaren sataman ja valtatie 8:n välillä.

Snellmanin tehdasalue on tällä hetkellä yhteydessä kantatiehen kaupungin kadun kautta. Ministerin mukaan olisi paikallaan pohtia tuota liittymää tarkemmin. Valtio on jo tehnyt väyläyhteistyötä kaivosteollisuuden ja jalostamoiden kanssa ja tulokset ovat olleet hyviä.

Valtio voisi toimia hankkeen koordinaattorina. Jos hyvin käy, risteyshanke voidaan toteuttaa vuonna 2019.

Ministeri ei tosin itse päässyt vihkiäisseremoniaan. Hänen tuuraajansa, liikenneviraston ylijohtaja Jari Partanen kehui seminaarissa Alholman radan sähköistystä. Suomen liikenneverkon kehittämisellä on kuitenkin yhä runsaasti haasteita.

– Päästöjen vähentämisvaatimus on yksi haaste, digitalisaatiokin muuttaa logistiikalle asetettavia vaatimuksia, Jari Partanen totesi.

– Tiestön korjausvelkaa on paljon ja siksi ministeri on asettanut parlamentaarisen työryhmän tutkimaan tiehankkeiden tulevaa rahoitusta.

#