torstai 5.8.2021 | 08:11
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Voimain mittelö kuumuuden kourissa

La 1.7.2017 klo 19:10 | päivitetty la 19:13
Hikeä, testosteronia, ähinää, karjahtelua ja rautojen kolinaa - kaikkea tätä saattoi aistia Rautiossa lauantaipäivänä, kun Raution Nuorisoseurantalon pihalla kisattiin Voimamieskisoissa osana Rautio-viikon ohjelmaa. Kisoissa oli viime vuoden tapaan maltillisesti osallistujia, mutta tapahtumaa järjestämässä ollut Miika Tokola vakuutteli tason olevan kova.

– On täällä SM-tason kisaajia mukana, eli kohtalaisen kovia suorituksia, hän kommentoi.

Yleisön ihmeteltävänä oli perinteisempiä lajeja kuten jalkakyykky ja maastaveto, mutta voimamieskisojen hengessä myös muun muassa säkinkantoa ja renkaantyöntöä ja otevoimanostoa, jossa tankoa paksunnettiin erityisten holkkien avulla. Junioriluokassa kisannut vasta 16-vuotias paikallista voimailukunniaa puolustanut Eetu Salmela voitti fat grip -maastavedossa nuorten sarjan.

– Hänestä kuullaan vielä vanhempana! Tokola intoili suorituksen jälkeen!

Nuori mies suhtautui itse suoritukseensa hillitymmin.

– Se nyt joskus tulee geeneistä kova puristusvoima, ei kai se sen kummoisemmalta tunnu, hän kainosteli voittoisan vetonsa jälkeen.

Rahjankylää edustava Rene Roukala oli myös yksi junioriluokan kisaajista. Hän kisasi lauantain mittelössä ennenkaikkea itseään vastaan, ja pyrki mahdollisimman moneen henkilökohtaiseen ennätykseen.

– Kyykyssä ja otevoimassa tulikin jo ennätys, hän kommentoi.

Kuuma sää ei siis ainakaan huonontanut miehen suoritustasoa, vaikka ilmanala tekemisessä tuntuikin.

– Onhan se paljon raskaampaa kun on kuuma, hän toteaa.

Nuorten sarjan voitti Rene Roukala, Samu Salmela sijoittui toiseksi ja Eetu Salmela oli kolmas ja viimeinen. Miesten sarjassa Robert Pirkkiön ja Teemu Janhusen mittelö päätyi Pirkkiön voittoon.

#