maanantai 6.12.2021 | 23:23
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Naapurit Kälviän palosta: "Surulliseksi vetää"

Pe 20.4.2018 klo 14:07 | päivitetty pe 14:10

Joni Mäki-Petäjä

Perjantaiaamu alkoi synkästi Kälviällä. Rivitalohuoneiston palo keräsi aamulla katselijoita niin lähiympäristöstä kuin kauempaakin. Tunnelma oli apea ja epäuskoinen. Välikatolta leimahti välillä vielä ilmiliekit ja savua muodostui edelleen sankasti, vaikka palon syttymisestä oli jo parisen tuntia.

Palopaikka sijaitsee Lucina Hagmanin koulua vastapäätä toisella puolella Kälviäntietä. Koululaisbussit toivat lapsia ja nuoria kouluun, kun samaan aikaan palo- ja pelastusviranomaiset työskentelivät koulun läheisyydessä. Sammutustyö sujui kuitenkin hyvin ja ilman ulkopuolisten häiriöitä.

– Palo on levinnyt voimakkaasti ja nopeasti. Kaikki asukkaat pääsivät omin avuin pois rivitalosta. Pelastusviranomaiset pyrkivät nyt tavoittamaan kaikki asukkaat ja tarkastavat heidän kuntonsa, päivystävä palomestari Niina Kontio kertoi aamuyhdeksältä.

Katsoessa 70-luvulla rakennettua palavaa taloa, ei voi muuta kuin ihmetellä, että kukaan ei pahemmin loukkaantunut saati menehtynyt palossa.

Lähellä Kälviän rivitalon palopaikkaa asuvat kälviäläiset Asko Puikko ja Simo Hietala katsovat vakavina, kun palomiehet sammuttavat pahoin vaurioitunutta rakennusta.

– Kyllä se surulliseksi vetää rivitalossa asuneiden puolesta. Onneksi ensitiedon mukaan kukaan ei kuitenkaan päässyt hengestään. Talossa asui iäkkäitäkin ihmisiä. Ainakin muutama yli 90 vuotias, miehet kertovat.

Puikko heräsi aamulla seitsemän aikoihin ja havahtui sankkaan savuun.

– Tuuli toi savun juuri omaa asuntoani kohti. Se oli todella sankkaa savua.

Hietala asuu toisella suunnalla kuin Puikko, noin 300 metriä palopaikalta. Hän havahtui paloon, kun kuuli paloautojen tulevan paikalle.

– Rakennus on Kälviän vanhin rivitalo ja se on peruskorjattu pari-kolme vuotta sitten. Samalla se liitettiin kaukolämpöön, miehet muistelevat.

Edellisen kerran Kälviän kirkonkylällä paloi suuremmin marraskuussa 2012, kun kaksikerroksinen liikerakennus tuhoutui palossa.

Lue myös: Täällä Kälviällä palanut rivitalo sijaitsee – naapurissa kaksi koulua

Katso lukijan video ja kuvat Kälviän rivitalopalosta – talo oli ilmiliekeissä

Kälviän rivitalopalosta on toimitettu ainakin yksi henkilö jatkohoitoon

Keskipohjanmaa seuraa: Kälviällä suuri rakennuspalo – rivitalon sammutustyöt ovat käynnissä

#