maanantai 6.12.2021 | 23:25
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kälviän rivitalopalossa ei epäillä rikosta – normaalit aamutoimet olivat käynnissä

Pe 20.4.2018 klo 16:53 | päivitetty pe 16:56

Katariina Poranen

Kälviällä perjantaiaamuna syttynyt rivitalo on saatu sammutettua. Poliisi ja pelastuslaitos ovat aloittaneet palonsyyn tutkinnan. Poliisin tutkinnanjohtajan Anders Åforsin mukaan tulipalon ei epäillä syttyneen minkäänlaisesta inhimillisestä toiminnasta.

– Ei ole mitään epäilystä siitä, että rakennuksessa olisi tehty tulityötä, remonttia tai laitettu ruokaa tai käytetty sähköisiä työkaluja. Minkäänlaista rikostakaan ei tässä vaiheessa epäillä.

Poliisi on päässyt jo puhuttamaan silminnäkijöitä ja asukkaita. Palon epäillään syttyneen yhden iäkkään asukkaan asunnon kohdalta.

– Käynnissä olivat normaalit aamutoimet, kun hän huomasi savua huoneistossaan. Sivullinen oli sitten kehottanut asukasta poistumaan rakennuksesta, Åfors kertoo.

Kun tulipalo syttyi, rivitalossa oli sisällä noin kymmenen asukasta. Kaikki kuitenkin pääsivät ulos rakennuksesta omin avuin, eikä kukaan loukkaantunut vakavasti. Yksi asukas vietiin sairaalaan, ja ambulanssin henkilökunta tarkisti viisi savua hengittänyttä asukasta paikan päällä.

Päivystävä palomestari Niina Kontio arvioi, että rakennus tuhoutui todennäköisesti asuinkelvottomaksi. 70-luvulla rakennetussa tiilivuoratussa rivitalossa oli kahdeksan asuntoa.

Palo levisi nopeasti yläpohjaa pitkin, koska tuon ajan rakennusmääräyksissä ei ole vaadittu yläpohjan palo-osastointia.

Katso myös video palon etenemisestä.

Lisää juttuja aiheesta: Kälviän rivitalopalosta on toimitettu ainakin yksi henkilö jatkohoitoon

Naapurit Kälviän palosta: "Surulliseksi vetää"

Täällä Kälviällä palanut rivitalo sijaitsee – naapurissa kaksi koulua

Katso lukijan video ja kuvat Kälviän rivitalopalosta – talo oli ilmiliekeissä

#