Ajankohtaista

Hollihaka täyttyy tanssista - Helatorstaina nähdään Kokkolan Jymyn perinteiset tanssin ja voimistelun liikuntanäytökset

Kummassakin näytöksessä tulee esiintymään 26 ryhmää. Arkistokuva. Kuva: Sini Sulkakoski

– Helatorstai on ollut Kokkolan Jymyn ”liikuntapäivä” jo vuosikymmenten ajan. Jymy aloitti vuonna 1936 yhdessä Ykspihlajan Reiman kanssa yli 20 vuotta kestäneen keväisen katuviestitapahtuman, jota kutsuttiin Helatorstaiviestiksi, kertoo Kokkolan Jymyn puheenjohtaja Pirjo Urpilainen ja jatkaa:

– Olemme halunneet jatkaa perinnettä ja seuramme tanssi- ja voimistelujaosto on järjestänyt useana vuonna kevätnäytöksen juuri Helatorstaina. Olemme seurana siinä onnellisessa asemassa, että meillä on paljon esiintyviä tanssi- ja voimisteluryhmiä. Haluamme satsata kevätnäytökseen, jolloin joukkueemme pääsevät näyttämään vuoden aikana hiottuja taitojaan.

Molemmissa näytöksissä tulee esiintymään 26 ryhmää, ja näytökset ovat keskenään lähestulkoon samanlaiset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koska meillä useampi pikkulasten ryhmä, olemme jakaneet heidän ryhmiään molempiin näytöksiin esiintymään vain kerran. Molemmissa näytöksissä jaetaan lisäksi perinteiset Kokkolan Jymyn muistamiset.

Urpilainen toteaa kevätnäytöksen ohella Jymylle kuuluvan muutenkin hyvää. Keski-Pohjanmaan Liikunnan urheilugaalassa Kokkolan Jymy palkittiin kolminkertaisesti.

– Eila Pohjosen muistonäytös, Olkohon taiteemme niin kuin tammi, sai siellä kolmannen tunnustuksensa. Aiemmin Kokkolan kaupunki palkitsi näytöksen Meillä on laajempi horisontti -liikunnan erikoispalkinnolla, ja näytöksen on palkinnut myös Työväen Urheiluliitto.

Urpilainen on hyvillään, että pitkäikäisellä ja perinteikkäällä seuralla on nuorta jäsenistöä, joka haluaa kehittää seuran toimintaa eteenpäin katsoen, mutta vanhaa kunnioittaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sellainen tekeminen on Jymylle tyypillistä ja Jymyn arvojen mukaista. Meidän seurassa on pitkät perinteet talkootyöstä ja ylpeänä voin todeta, että edelleen teemme kaiken talkootyönä eikä tekijöistä ole puutetta.

Kevätnäytösten lisäksi Kokkolan Jymy satsaa myös syksyyn. Viime vuosina Kokkolan Jymy on järjestänyt syksyisin tanssinäytöksiä, ja tulevana syksynä Jymy järjestää Kokkolassa valtakunnalliset tanssikilpailut.

Kokkolan Jymyn logo ja ulkoasu on vastikään uudistettu, ja tulevassa kevätnäytöksessä uusi ilme onkin jo esillä.

– Uusi ulkoasu on palannut takaisin hieman perinteisempään tyyliin, näin ne trendit muuttuvat ja palaavat aina takaisin. Uusi ilmeemme istuu silti hienosti tähän aikaan ja on Kokkolan Jymyn näköinen, nauraa Urpilainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolan Jymyn liikuntanäytökset Hollihaan koulun liikuntasalissa Helatorstaina 18.5. klo 14.00 ja 17.00