Inspiraatiota yrittäjille

Toukokuussa vinkataan etätyön toteutuksesta

Centria-ammattikorkeakoulun palvelumuotoilija Johanna Hautamäki ja TKI-asiantuntija Sandra Holm haluavat monenkokoisten yritysten edustajien löytävän inspiraatiota toukokuun tapahtumasta.

Kokkolassa ja Vaasassa järjestetään toukokuussa yhteinen tapahtuma, jossa asiantuntijat ja yrittäjät jakavat vinkkejä etä- ja hybridityöstä. Tapahtumakin on hybridi, sillä puheenvuoroja pidetään neljältä paikkakunnalta.

Kun Hollywoodissa tuottajat haluavat saada elokuvaansa kiinnostavimmat äänitehosteet, monen mielissä on kokkolalainen Heikki Kossi.

Kossin tehtävänä voi olla äänittää sarjaan tai elokuvaan esimerkiksi henkilön kävelyä lumella, aaltojen rantaan lyömistä tai savukkeen palamista. Elokuva-alalla Kossi ja hänen kaltaisensa tunnetaan foley-artisteina.

Nykyisin Kossi asuu Kaliforniassa, mutta suurimman osan uraansa hän on tehnyt Kokkolasta käsin. Jo paljon ennen kuin muualla maailmassa etätyö oli normaalia.

Etätyö aiheena

Heikki Kossi on yksi puhujista 10. toukokuuta Wasa Innovation Centerissä ja Kokkolan Centria-ammattikorkeakoulussa järjestettävässä tapahtumassa. Aiheena on etätyö ja etätapaamiset.

– Koronan myötä etä- ja hybridityö lisääntyi nopeasti. Nyt yrityksissä ei tarvitse enää reagoida nopeasti tilanteeseen, joten kannattaa alkaa miettiä, mitä ovat uudet käytänteet, jotka sopivat omaan yritykseen, Centrian palvelumuotoilija Johanna Hautamäki kertoi.

Tähän toukokuun inspiraatioilta pyrkii antamaan eväitä.

Puhujia neljässä paikassa

Teeman mukaisesti itse tapahtumakin on hybridi. Puhujat ovat ympäri maailmaa ja tapahtuma myös striimataan.

Yrittäjien vertaistarinoista Heikki Kossi kertoo videoterveisensä Kaliforniasta ja sarjayrittäjä ja kouluttaja Tomi Kaukinen kertoo omista epäonnistumisistaan ja niistä opeista Vaasassa.

Etätapaamisen elävöittämisestä kertoo valmennus- ja konsultointiyritys Grape Peoplen valmentaja Jonas Rajanto etäyhteyden avulla. Ohjelmistoyhtiö Gambitin perustaja Tim Wallin puhuu etä- ja hybridityön vaikutuksesta yrityskulttuuriin Kokkolassa.

Puheenvuoroja on sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vaikka etätyö on jo monessa yrityksessä ollut käytäntönä useamman vuoden, pitää ammattikorkeakoulu Novian projektipäällikkö Kenneth Nordell inspiraatioillan teemaa hyvin ajankohtaisena.

– Nyt on aika kelata koronan jälkeen taaksepäin ja ruveta tekemään etätöitä hallitusti ja järkevällä tavalla.

Osa Myrsky-hanketta

Toukokuun inspiraatio-ilta on osa valtakunnallista EU-rahoitteista Myrsky-hanketta, jossa ammattikorkeakoulut järjestävät erityisesti mikro- ja pk-yrityksille tilaisuuksia, sparrausta ja mikro-opintokokonaisuuksia.

Centrian TKI-asiantuntija Sandra Holm muistuttaa, että ammattikorkeakouluissa on monenlaista osaamista ja tutkimusta, joka voisi hyödyttää yrityksiä.

– Haluamme, että yritykset saisivat tämänkin hankkeen myötä meiltä paljon käytännön asioita, joita he voivat implementoida yrityksissään.

REACT-EU-hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Ammattikoulu Novian Kenneth Nordell vastaa ruotsinkielisestä sisällöstä Myrsky-hankkeessa.

Tapahtuma kaikille

Vaikka Myrsky-hanke on suunnattu erityisesti mikro- ja pk-yrityksille, toukokuun inspiraatioiltaan saavat osallistua kaikki halukkaat. Paikan päälle tulevilta toivotaan ilmoittautumista tarjoilujen takia.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK:n projektipäällikkö Tanja Davidov muistuttaa, että myös kotitoimistostaan työskentelevät yksinyrittäjät voivat hyötyä tapahtuman teemasta.

– Myyntiä voi lisätä sopimalla rohkeasti etätapaamisia. Samalla voi laajentaa toimintaa koko Suomeen.

Davidov suosittelee myös paikan päälle tulemista, vaikka tapahtuman teema ei suoraan kuulostaisi kovin kiinnostavalta.

– Olen itsekin yrittäjä ja aina kun olen lähtenyt johonkin tapahtumaan, niin saan reppuuni jotain. Itse koen, että yrittäjän suurin pääoma on verkosto.

Verkostoitumismahdollisuuksien lisäämiseksi tapahtuman alkuun ja loppuun onkin varattu aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle.

Teksti: Vaasa Insider

Tapahtumaan pääset ilmoittautumaan täällä >>

Hankkeen muista tapahtumista löytyy lisää tietoa hankkeen nettisivuilta

Myrsky - Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid 19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.