Paikallisuutiset

IS: Poliisi on selvittänyt, kuinka Haapajärven kaupunginhallituksen puheenjohtajan kuolemaan johtanut kolari eteni

Poliisi on selvittänyt helmikuisen onnettomuuden kulkua esitutkinnassaan. Kuva: Heikki Saukkomaa

Haapajärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Nahkasen kuolemaan johtaneen kolarin kulku selviää poliisin esitutkintamateriaalista, uutisoi Ilta-Sanomat.

Myös Haapajärven yläasteen rehtorina työskennellyt Nahkanen menetti henkensä autokolarissa 8. helmikuuta.

Ilta-Sanomien mukaan tutkinnassa selvisi, että Nahkanen oli vielä muutamaa minuuttia ennen kolaria reagoinut työkaverinsa lähettämään sähköpostiviestiin peukutusemojilla ja soitellut toisen kollegansa kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän oli lähtenyt BMW-henkilöautollaan ohittamaan edessään ajanutta veneenkuljetusautoa ja törmännyt vastaan tulleeseen säiliöautoon Nivalantiellä. Hänellä oli ollut törmäyksen tapahtuessa turvavyö kiinnitettynä.

Veneenkuljetusautoa ajanut kuski oli pannut merkille perässään Haapajärven suuntaan ajavan tumman henkilöauton. Haapajärveltä Nivalaan päin tuli toista kaistaa pitkin säiliöauto.

Veneenkuljetusauton kuski arvioi, ettei säiliöauto ollut vielä kokonaan ajanut hänen ohitseen, kun hän kuuli pamahtavan äänen. Ilta-Sanomien mukaan kuskin ensimmäinen ajatus oli, että joko hänen autostaan tai säiliöautosta olisi puhjennut rengas.

Kuski vilkaisi taustapeiliin, mistä hän näki säiliöauton päätyneen ojaan. Hän pysäytti ja meni katsomaan lähempää. Tiellä oli rojua, ja säiliöauto höyrysi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Silloin tuli paniikki, mitä seuraavaksi tapahtuu. Soitin hätäkeskukseen ja lähdin kävelemään ajoneuvoja kohti, veneenkuljetusauton kuski kertoi poliisille IS:n mukaan.

Ilmoitus hätäkeskukseen tuli kello 12.26. Henkilöauto oli lentänyt suunnilleen kolmetoista metriä taaksepäin törmäyskohdasta ja jäänyt kyljelleen ojanpientareelle. Veneenkuljetusauton kuski ei halunnut mennä katsomaan henkilöautoa lähempää. Hän oli ajatellut, ettei kukaan voisi selvitä tuollaisesta törmäyksestä hengissä.

Säiliöautoa ajanut mies puolestaan kuvaili poliisille tilanteen olleen niin nopea ja yllättävä, ettei hän ehtinyt reagoida BMW:n ilmestymiseen hänen ajokaistalleen. Hän koki joutuneensa toivottomaan tilanteeseen.

– Kun oltiin ihan rinnakkain veneenkuljetusauton kanssa tai minun kuljettamani yhdistelmä oli muutaman metrin ohi veneenkuljetusauton, niin yhtäkkiä tulee hieno tumma henkilöauto suoraan minun eteeni, minun kaistalleni, kuski sanoi kuulusteluissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuski kertoo kääntäneensä ajoneuvoaan oikealle kohti lumipenkkaa ja jarruttaneensa törmäyshetkellä.

Onnettomuuspaikalle oli IS:n mukaan sattunut myös eläkkeellä oleva poliisi, jonka kanssa säiliöauton kuski oli tarkastellut henkilöauton vaurioita. Miehet olivat päätelleet, että henkilöauton kuski olisi viime metreillä yrittänyt palata omalle kaistalleen takaisin. Poliisit tunnistivat vainajan onnettomuuspaikalla.

//Kello 19.19 Korjattu otsikko. Kolarissa menehtyi kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä