Mielipiteet

Kokkolan kaupunginhallituksen perussuomalainen jäsen jatkaa keskustelua Halkokarin uuden koulun rakentamisesta jatkuu. Arkistokuva. Kuva: Juha Sallinen

Minna Koskelan mielipidekirjoitus Halkokarin koulusta: En näe logiikkaa siinä, että nyt osa poliittisista päättäjistä kääntääkin kelkkansa

Vastauksena Halkokarin koulun oppilaiden, henkilökunnan ja vanhempainyhdistyksen kannanottoihin yhtenäiskoulun rakentamisen puolesta:

Jokaisen lapsen oikeuksiin kuuluu saada osallistua varhaiskasvatukseen ja käydä koulua turvallisessa päiväkoti- ja kouluympäristössä. Meidän päättäjien tehtävänä on osaltamme taata, että tämä lähtökohta toteutuu.

Kokkolassa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tiloja on vuosien saatossa uudistettu kiitettävästi, mutta investointitarpeita on edelleen. Halkokarin koulukiinteistöjen tilanne on jo vuosia ollut huono. Nyt tilanne on jo kestämätön. Uudet tilat tarvitaan niin pian kuin mahdollista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginhallituksessa käsittelimme Halkokarin koulun viitesuunnitelmaa kokouksessamme 19.6. Päätösesityksenä oli, että kaupunginhallitus hyväksyy viitesuunnitelman (sisältäen päiväkodin, esiopetuksen ja luokat 1–9) jatkosuunnittelua ohjaavaksi asiakirjaksi ja käynnistää hankkeen varsinaisen suunnitteluvaiheen. Esitykseen kuului myös, että Halkokarin päiväkotia ei peruskorjata ja että vuosien ajan käytössä olleista ”väliaikaisista” vuokratiloista viimeinkin luovutaan.

Kokouksessa tehtiinkin muutosesitys pitkään valmisteltujen suunnitelmien hylkäämisestä ja uuden näkemyksen hakemisesta valtuustolta. Esitys sai kannatusta, joten asiasta äänestettiin. Enemmistön tahtotilan mukaisesti esitys suunnitelmien hylkäämisestä voitti ja valtuusto käsittelee viitesuunnitelmaa uudelleen maanantain 28.8. kokouksessaan.

Ymmärrän hyvin koululaisten, vanhempainyhdistyksen ja opettajien kirjoituksissaan ja yhteydenotoissaan esiin nostamat huolenaiheet. On tärkeää, että kouluhanke saataisiin vuosien selvityksien ja suunnittelun jälkeen viimeinkin etenemään. Hanke tulee epäilemättä viivästymään arvioidusta rakentamisaikataulusta, mikäli suunnittelu palautetaan takaisin lähtöruutuun ja erillisen, pienen yläkoulun sijoittamista muualle ryhdytään selvittämään.

Arvostan suuresti myös pieniä kyläkouluja ja niiden opetus- ja kasvatustyötä. Erityyppisissä kouluratkaisuissa, on kaikissa omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Keskustelua niistä on syytä käydä, jotta pystymme kehittämään asioita paremmaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kanta-Kokkolassa Halkokarin uusi yhtenäiskoulu on kouluverkkouudistuksen viimeinen puuttuva palanen, joten en näe logiikkaa siinä, että nyt osa poliittisista päättäjistä kääntääkin kelkkansa. Mielestäni peruuttaminen pitkään ja huolella valmistellusta viitesuunnitelmasta ei palvele ketään.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (ps.) ja kaupunginhallituksen jäsen.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä