Mullista veneilytapasi sähköperämoottorilla

Sähköperämoottorit ovat mullistaneet veneilyalaa, sillä ne tarjoavat ympäristöystävällisen ja tehokkaan vaihtoehdon perinteisille bensakäyttöisille moottoreille.

Ennen kaikkea sähköperämoottorit ovat ympäristöystävällinen ratkaisu veneilijöille, jotka ovat huolissaan ympäristövaikutuksistaan. Sähköperämoottorit ovat myös hiljaisempia kuin kaasukäyttöiset moottorit, mikä tekee veneilystä miellyttävämpää ja rauhallisempaa, etkä häiritse ympäröivää luontoa.

Sähköperämoottorilla pötkii pitemmällekin

Yksi tärkeimmistä veneilijöiden sähköperämoottoreihin liittyvistä huolenaiheista on se, kuinka pitkälle niillä pääsee yhdellä latauksella. Kysymykseen ei ole yhtä suoraa vastausta, sillä sähköperämoottorin toimintasäde vaihtelee perämoottorin tehojen, akun kapasiteetin ja ajonopeuden mukaan. Yhtälöön vaikuttaa aina myös olosuhteet vesillä. Useimmat moottorit voivat kulkea kuitenkin jopa 10–25 meripeninkulmaa yhdellä latauksella. Tämä tekee niistä ihanteellisia lyhyemmille matkoille, päiväretkille ja kalastukseen.

Sähköperämoottorit sopivat erilaisiin veneisiin

Kun valitset tarpeisiisi sopivaa sähköperämoottoria, on otettava huomioon useita tekijöitä. Ensinnäkin sinun on otettava huomioon veneesi koko ja paino sekä käyttötarkoitus. Sähköperämoottoreita on saatavana eri kokoisina ja eri tehovaihtoehdoilla, joten on tärkeää valita sellainen, jonka tehot riittävät tarpeisiisi.

Toinen huomioon otettava seikka on akun kapasiteetti ja latausaika. Sähköperämoottorit saavat virtansa ladattavista akuista. Tarvittava akun kapasiteetti kannattaa ottaa huomioon, kun tiedät, kuinka pitkiä matkoja aiot kerralla tehdä vesillä. Sähköperämoottorien kanssa vältät polttoainekanistereiden kanniskelun paikasta toiseen, mutta kannattaa huolehtia siitä, että akut ovat täynnä virtaa vesille lähdettäessä, tai että lähistöllä on paikka lataamiselle.

Sähköperämoottoreille sopivien venetyyppien osalta voidaan todeta, että useimmat pienet ja keskikokoiset veneet voivat käyttää sähkömoottoria. Näihin kuuluvat kalastusveneet, ponttonit, kajakit, kanootit ja purjeveneet.

Sähköperämoottori on ekoteko

Veneilyn päästöjen vähentäminen on tärkeää, koska veneillä voi olla merkittävä vaikutus ympäristöön. Veneet voivat saastuttaa ilmaa ja vettä, vahingoittaa vesieliöitä ja häiritä ekosysteemejä. Käyttämällä sähkökäyttöisiä perämoottoreita veneilijät voivat vähentää ympäristövaikutuksiaan ja suojella vesivarojamme.

Sähkömoottoreilla on myös korkeampi energian muuntohyötysuhde, mikä tarkoittaa, että ne muuttavat suuremman osan akkuun varastoidusta energiasta käyttövoimaksi. Tämä vähentää lämpönä ja meluna hukkaan menevän energian määrää, ja se voi auttaa vähentämään energiankulutusta ja käyttökustannuksia.

Vaikka suurin osa vesistöjä saasteista tuleekin tuotannosta, kuten WWF artikkelista käy ilmi, voivat veneilijätkin tehdä muutoksen parempaan, ja alkaa hyödyntää perämoottoreita, jotka ovat tätä päivää. Laitteet vihreämpään veneilyyn löydät Preeco.fi verkkokaupasta