Nappaa vuokratilojen helmi Chydeniasta – Kokkolan paras liikepaikka ravintolalle!

Vuokrattavat tilat sijaitsevat Kauppakeskus Chydenian funkkisosassa, johon kauppakeskuksen uudisosa liittyy saumattomasti.

Kauppakeskus Chydenia sijaitsee täydellisellä paikalla Kokkolan ydinkeskustassa. Käänsipä päätään mihin suuntaan tahansa, ympärillä näkyy ihmisiä, muodin huippubrändejä, sisustusdesignia, ravintoloita ja kahviloita sekä hyvän olon ja hemmottelun keitaita koko perheelle. Vilkkaalla kävelykadulla sijaitsevassa Kauppakeskus Chydeniassa on nyt tarjolla monien mahdollisuuksien liiketila, johon kiinteistöä hallinnoiva Trevian Asset Management Oy hakee uutta ravintolayrittäjää vuokralaiseksi. Liiketilojen keskeinen sijainti ja lähiympäristön palveluiden ihmisvirrat on varmasti monia houkutteleva yhdistelmä.

– Kauppakeskus Chydenian tuntevat kaikki kokkolalaiset – se on kaupungin ainoa oikea kauppakeskus. Sen sijainti Tehtaankadun ja Rantakadun kulmassa on erinomainen, sillä tämän keskemmälle ei Kokkolassa enää pääse, kertoo kiinteistövarainhoitaja Jussi Mattila Trevian Asset Managementiltä ja jatkaa:

– Varsinkin kesäisin alue muodostaa elävän ja viihtyisän kohtaamispaikan, kaupunkilaisten olohuoneen, johon ihmiset haluavat tulla viettämään vapaa-aikaansa. Viime vuonna kauppakeskuksessa vieraili yhteensä 2,4 miljoonaa kävijää.

Huippupaikka ravintoloitsijalle – katutason tilat ja täysin varusteltu keittiö

Trevian Asset Management etsii Kauppakeskus Chydenian funkkistyylisessä osassa sijaitsevaan liiketilaan lähtökohtaisesti ravintolaa, sillä keväällä 2024 vapautuvassa tilassa on jo valmiudet ravintolatoimintaa varten. Täysin varusteltuun keittiöön on rakennettu esimerkiksi nykyaikaiset rasvanerotuskaivot ja -kanavat.

Havainnekuva viihtyisästä ravintolasalista.

– Kauppakeskus Chydeniaan tarvittaisiin tasokas ravintola, josta saisi monipuolisia palveluja: lounasta, päivällistä ja miksei myös ilta-aikoihin painottuvia baaripalveluja, Mattila visioi.

Havainnekuva julkisivusta ja kesäterassista Rantakadun puolella.

Vapautuva liiketila on kooltaan 240 neliötä ja se käsittää sisätilojen lisäksi kauppakeskuksen lasikaton alla olevalle sisäpihalle avautuvan valoisan ja avaran terassin. Kesäisin uudella ravintolalla on mahdollisuus laajentaa toimintaansa myös vilkkaalle kävelykadulle ja tarjota vierailleen rennon virkistyshetken kaupungin sydämessä kesken shoppailukierroksen. Kauppakeskuksen sisäänkäyntien välissä on tilaa muutamien kymmenien neliöiden kokoiselle aurinkoiselle ja viihtyisälle kesäterassille hyvine ruokineen, kylmine juomineen ja musiikkeineen.

Havainnekuva ensimmäisen kerroksen tiloista. Etualalla 240-neliöinen liiketila sisäterasseineen. Taaempana 111-neliöinen toimistotila.

Kauppakeskus Chydenian vapaat vuokratilat mahdollistavat isonkin yritystoiminnan. Mattila kertoo, että seinän takana, samassa kerroksessa on vapaana myös 111-neliöinen toimistotila, jolle kuuluu noin 50-neliöinen sisäterassi. Mattila näkee mahdollisuuden tilan yhdistämiseen ravintolan jatkeeksi. Ja vaikka pienempi tila jatkaisikin toimistona, sen yhteydessä olevan terassin voisi liittää ravintolaan.

Havainnekuva toisen kerroksen toimistotiloista, jotka voisivat palvella esimerkiksi uuden ravintolan kokous- ja neuvottelutiloina.

Kerrosta ylempänä on vapaata toimistotilaa liki 200 neliötä, jotka palvelisivat mainiosti esimerkiksi kokous- ja neuvottelutiloina. Alakerrasta löytyy lisäksi varasto- ja sosiaalitiloja reilut 100 neliötä.

– Kiinteistö on varautunut siihen, että ravintolatilassa on tarve tehdä pintaremonttia ja pieniä kunnostustöitä. Perusasiat ja julkisivu rakennuksessa ovat kunnossa, kertoo Mattila mahdollisista muutostöistä ja jatkaa:

– Koska mittavaa liiketilaa tullaan muokkaamaan ja räätälöimään uudelle ravintolalle sopiviksi, lähdemme tarjoamaan vähintään kolmen vuoden vuokrasopimusta. Mitään estettä pidemmällekään sopimukselle ei ole.

Nostalgiaa huokuvaa funkkistyyliä kaupungin sydämessä

Vuokrattavat tilat sijaitsevat Kauppakeskus Chydenian funkkisosassa. Tehtaankadun ja Rantakadun kulmassa oleva, arkkitehti Martti Välikankaan suunnittelema funkkistyylinen rakennus valmistui 1938 posti- ja lennätintaloksi. Se on aikakautensa tyylipuhdas edustaja linjakkaine muotoineen ja geometrisine ovi- ja ikkuna-aukkoineen. Kiinteistö suojeltiin 90-luvulla ja se on säilynyt ulkoarkkitehtuuriltaan lähes alkuperäisenä.

Kauppakeskuksen moderni uudisosa rakennettiin saumattomasti funkkistalon kylkeen vuonna 2006 ja yhdyskäytävällä liitetty laajennusosa kolme vuotta myöhemmin kadun toiselle puolelle. Kokonaisuudessaan Kauppakeskus Chydenia levittäytyy nyt Rantakadun molemmin puolin ja muodostaa trendikkään, noin 30 yrityksen palvelukokonaisuuden, joka tarjoaa keskustan monipuolisimmat ostosmahdollisuudet – tuotteita ja palveluja pukeutumiseen, hyvinvointiin ja terveydenhoitoon, kotiin sekä vapaa-aikaan monipuolisen ravintolatarjonnan lisäksi.

Kauppakeskus Chydenia sijaitsee Kokkolan ydinkeskustassa, vain noin 100 metrin päässä rautatie- ja linja-autoasemilta, joten ostoksille ja elämyksien pariin pääsee nopeasti ja helposti. Myös autolla liikkuvien on kätevää asioida Chydeniassa, sillä kauppakeskuksen yhteydessä olevissa pysäköintihalleissa on runsaasti parkkipaikkoja.

Tutustu Kauppakeskus Chydenian monipuoliseen tarjontaan.

Liiketilaa vuokraa Trevian Asset Management Oy.

Ota yhteyttä!

Jussi Mattila

Trevian Asset Management

Puh. 050 307 5245

jussi.mattila@trevian.fi

Toimitilat Trevian

Trevian Asset Management

Puh. 010 581 3830

info@trevian.fi