Kokkola-lehti

Porin Prikaatin valatilaisuus Kokkolassa ensi torstaina - Tilaisuus vaikuttaa liikennejärjestelyihin

Porin Prikaatin vala- ja vakuutustilaisuus tuo Kokkolaan satoja alokkaita ja heidän omaisiaan. Kuva vuoden takaa Sodankylän jääkäriprikaatin valatilaisuudesta. Kuva: Alexandra Kauppinen / Puolustusvoimat

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien kalustoon ja nauttia Sotilaskodin munkkikahvit

Porin Prikaatin Satakunnan tykistörykmentin vala- ja vakuutustilaisuus järjestetään Kokkolassa torstaina 10.8.2023.

– Kokkolaan saapuu arviolta 400–500 sotilasta ja heidän omaisiaan, joten tapahtuma näkyy sekä liikenteessä että muuten katukuvassa, kertoo Kokkolan kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus.

Porin Prikaatin oli tarkoitus järjestää valatilaisuus Kokkolassa jo vuonna 2020, mutta koronan vuoksi sitä ei järjestetty.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuus aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin tapahtumapäivän aikana etenkin Antti Chydeniuksen kadun ja Kustaa Aadolfin kadun risteysalueen läheisyydessä sekä Keskuskentän ja Urheilutalon välisellä alueella.

Uskontokuntiin kuulumattomien vakuutus on jo kello 13.15 Kokkolan kaupungintalolla, kokoustila Oppistanissa.

Valatilaisuus järjestetään Keskusurheilukentällä kello 14. Sen yhteydessä on myös kenttähartaus.

Ohimarssi alkaa kello 14.45 Marssi kulkee Urheilukadun ja Katriinankadun kautta Antti Chydeniuksen kadulla kohti Urheilutaloa. Ohimarssin vastaanotto on Rantakadun ja Antti Chydeniuksen kadun kulmassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Porin Prikaatin vala- ja vakuutustilaisuus vaikuttaa liikenteeseen Keskusurheilukentän ja Urheilutalon tienoilla. Kuva: Puolustusvoimat

Urheilutalon edustalla on esillä Puolustusvoimien kalustoa. Kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus kertoo, että myös sotilaskotisisaret ovat paikalla. Yleisöllä on siis mahdollisuus päästä maistamaan Sotkun kuuluisia munkkeja.

Kaikkiin tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy. Katsojien toivotaan pysäköivän autonsa Tapahtumapuiston alueelle.

Kokkola kuuluu Porin Prikaatin toiminta-alueeseen. Vaikka täältä suunnalta aika harva suuntaa palvelukseen Satakuntaan, järjestää Porin Prikaati aika-ajoin valatilaisuuksia myös toiminta-alueensa pohjoisosassa. Porin Prikaatin toiminta-alue kattaa läntisen Suomen Turusta Kokkolaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä