Sähköpotkulautojen suosio kasvaa - Milloin on kannattavaa hankkia oma?

Kuva:

Sähköpotkulauta on nykyisin erittäin suosittu liikkumisväline, joka sopii hyvin niin kaupunki- kuin maalaiskunnissa sekä metsäteillä ja puistoissa ajamiseen. Sähköpotkulaudalla voi myös tehdä helposti pitkiä matkoja, joita olisi muuten vaikea tai mahdotonta tehdä.

Sähköpotkulauta on yleensä kevyt ja siten helppo kuljettaa mukana ptkänkin matkan ajan. Erityisesti suurimmissa kaupungeissa on tarjolla yhden jos toisenkin merkkistä sahkopotkulautaa ,joita voi helposti sovelluksen avulla vuokrata käyttöönsä. Monet kuitenkin ovat jo niiden suosion kasvaessa ostaneet itselleen oman sähköpotkulaudan, tai ainakin harkinneet sijoituksen kannattavuutta vakavissaan.

Miksi sähköpotkulaudat ovat nykyään niin suosittuja?

Sähköpotkulaudat ovat nykyään niin suosittuja, koska ne tarjoavat helpon ja mukavan tavan liikkua paikasta toiseen. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä, koska ne eivät polta paljon energiaa. Sähköpotkulaudoilla on myös useita muita etuja, kuten se, että ne voivat säilyttää tasaisena nopeutensa ja helpottaa jarruttamista.

Mistä syistä yhä useammat haluavat hankkia oman sähköpotkulaudan?

Sähköpotkulautojen hintahaarukka on melko suuri, mutta useimmat haluavat tietenkin kerralla panostaa laadukkaaseen kulkuneuvoon.

Taloudelliset syyt ovatkin melko yleinen vaikuttava tekijä siinä, milloin ihmiset harkitsevat oman sähköpotkulaudan hankkimista. Vaikka kyseessä saattaa olla suurempi kertasijoitus, se saattaa joka tapauksessa johtaa pidemmällä aikavälillä säästöihin, sillä erityisesti pitkien matkojen kulkeminen vuokrattavilla sähköpotkulaudoilla voi myös nopeasti kerryttää laskua.

Ennen oman sähköpotkulaudan hankintaa on hyvä miettiä tarkasti, millaiselle alueelle se on tarkoitettu ja miten sitä aiotaan kyseisellä alueella kulloinkin kuluttaa. Kannattaa myös pohtia, haluaako ostaa pelkkien perusominaisuuksien varaan rajoittuvan potkulaudan vai haluaako lisäksi esimerkiksi bluetooth-yhteyden mahdollistavan musiikkisoittimen tai GPS-paikanmukaisen navigointijarrujen avulla varustetun potkulaudan.

Potkulautojen hinnat vaihtelevat laatuun ja ominaisuuksiin nähden erittäin paljon, joten budjetilla on merkitystä.

Vinkkejä ja neuvoja sähköpotkulautailuun

Sähköpotkulautailu on nopea ja helppo tapa liikkua paikasta toiseen. Se on myös erityisesti yksityisautoiluun verrattuna ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka toimii monesti helpompana ratkaisuna kuin ruuhkaisat julkiset kulkuneuvot. Sähköpotkulaudalla voi liikkua myös säiden ollessa huonot, joskin tällöin on syytä varustautuasään mukaisella vaatetuksella.

Ennen sähköpotkulautailun aloittamista on hyvä tutustua laitteeseen ja sen toimintaan huolellisesti. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon turvallisuusnäkökulmat. Potku- ja jarrulevyt sekä renkaat tulee tarkastaa ennen jokaista ajon aikana, jotta voidaan varmistaa laitteen turvallisuus.

Sopivan potkulaudan valinnassa on hyvä ottaa huomioon oma pituus ja paino. Lisaksi on tarkistettava, että laite vastaa paikallisia turva- ja teknisiä mããrãyksiã. Lisäksi niihin liittyvät liikennesäännöt ovat puhuttaneet lähivuosina paljon ja niihin onkin syytä kiinnittää huomiota. Sähköpotkulautojen nopeusrajoitus on 25km/h ja niillä on ajettava pyörätiellä tai -kaistalla, niiden puuttuessa ajoradalla.

Jalkakäytävällä ajamisesta voi seurata pahimmassa tapauksessa jopa sakkoja.

Sähköpotkulaudan hankinta on kenties kannattavinta silloin, kun sen käyttö on sen verran aktiivista, että sen omistamisesta on pitkällä tähtäimellä taloudellista hyötyä.