Kokkola-lehti

Sähköpyöräbuumi jatkuu - Pyöräkauppiaat uskovat sähköpyörien suosion kiihtyvän entisestään

Sähköpyöriä on Merja Mutkan mukaan tällä hetkellä hyvin saatavilla. Kuva: Sini Sulkakoski

– Uskon, että varsinkin työmatkapyöräilyn suhteen sähköpyörä tulee olemaan tulevaisuudessa se kaikista suosituin pyörätyyppi. Tällä hetkellä suosittuja malleja ovat maastopyörätyyppiset sähköpyörät, joihin saa vähän leveämmät renkaat, jolloin se sopii hyvin talvipyöräilyyn, toteaa Pyöräliike Pyöräpojat Oy:n kauppias Merja Mutka.

Sähköpyörän valinta lähtee liikkeelle käyttötarkoituksesta.

– Niin kuin aina, kun pyörää lähdetään ostamaan. Nykyään on niin paljon erilaisia pyöriä, ettei asiakas välttämättä edes tiedä, mitä kaikkea on olemassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mutka kertoo uusista pyöristä kevytsähköpyörän olevan hieman kevyempi tavalliseen sähköpyörään nähden.

– Se on kaupungissa oikein mukava ja näppärä pyörä. Jos taas ajattelee ajavansa talvella, niin siihen se ei ehkä parhaiten sovellu kiinteän akkunsa vuoksi.

Pyöräkaupoille tulevan yleisimmät kysymykset liittyvät juuri sähköpyörien akkujen kestoon.

– Kysymykseen siitä, kuinka pitkälle täyteen ladatulla akulla pääsee, on vaikea vastata. Se riippuu niin monesta asiasta: ihmisen painosta, vastatuulesta ja siitä, kuinka osataan käyttää vaihteita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköpyöriä on Mutkan mukaan tällä hetkellä hyvin saatavilla, vain joissain suosituimmissa malleissa voi olla lyhyitä saatavuuskatkoksia.

– Vuosi-kaksi sitten korona sekä työmatkapyöräilybuumin alkaminen menivät niin pahasti päällekkäin, mistä johtuen pyörien saatavuus oli haastavaa hetken aikaa. Nyt tilanne on saatavuuden suhteen kuitenkin vakautunut.

Pyöräliike Lybäck Oy:n yrittäjä Marvin Kiviniemi kertoo työsuhdepyöräedun lähteneen lentoon parina viime vuotena sähköpyörien ansiosta.

– Asiakkaat ovat kiinnostuneita sähköpyörien eri moottoreiden tehoista ja muista käytännön asioista. Arvokasta investointia tehtäessä ostajalle on tärkeää, että pyörä on toimintakuntoinen myös vuosien päästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiviniemi opastaa, että sähköpyörää kannattaa huoltaa vähintään kerran vuodessa ajokilometreistä riippumatta.

– Ja jos ajaa paljon, niin jopa kaksikin kertaa vuodessa. Akku ja moottori eivät tarvitse muuta kuin ohjelmistopäivitykset, mutta koska oletus on, että sähköpyörällä ajetaan enemmän kuin tavallisella pyörällä, huoltoakin tarvitsee enemmän. Yleisesti sähköpyöristä pidetään kyllä erittäin hyvää huolta.

Kiviniemi toteaa sähköpyörän ominaisuuksien tulevan esiin parhaiten talvella.

– Silloin on muutenkin raskasta ajaa pakkasessa ja lumessa, joten sähköavustus tekee pyöräilystä miellyttävämpää.

Kiviniemi ajattelee, että sähköpyörä tarjoaa ikään kuin pyöräilyn parhaat puolet.

– Entiseen tapaan saa liikuntaa, raitista ilmaa, maisema vaihtuu mutta ylämäkeen ajo helpottuu, jonka myötä ei ole heti maitohapoilla ja hiki otsalla. Uskon, että sähköpyörä madaltaa varmasti kynnystä pyöräilyyn.

Asiakkaat ovat kiinnostuneita sähköpyörien eri moottoreiden tehoista ja muista käytännön asioista.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä