Mielipiteet

Sami Ekmarkin mielipidekirjoitus: Miksi naapureiden auttaminen on tärkeää?

Perjantaina 26.5. vietetään Eurooppalaista naapuripäivää. Milloin olet viimeksi moikannut naapureillesi? Naapurin moikkaamisella ja naapuriavulla voi olla kauaskantoisempi vaikutus kuin kuvittelemmekaan.

Taloustutkimuksen mukaan joka toinen aikuinen kärsii tällä hetkellä pitkittyneestä yksinäisyydestä, myös Keski-Pohjanmaalla. Yksinäisyys vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen terveyteemme ja on yhtä tappavaa kuin tupakointi ja ylipaino. Kun tunnemme naapurimme ja teemme asioita yhdessä, koemme yhteisöllisyyttä ja merkityksellisyyttä, jotka vähentävät yksinäisyyden kokemusta.

Kun tiedämme, kuka asuu seinän tai kadun toisella puolella, turvallisuuden tunne lisääntyy. Toimiva ja avuliais naapuriyhteisö ehkäisee tutkitusti rikoksia ja vähentää naapureiden välisiä konflikteja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhteisöllisyys ja naapuriapu tuo myös pito- ja vetovoimaa naapurustoihin Keski-Pohjanmaalla.

Yhteisöllisyys ja naapuriapu tuo myös pito- ja vetovoimaa naapurustoihin Keski-Pohjanmaalla. Itse muutin pois Jyväskylästä, koska en opiskeluaikoina päässyt tutustumaan lähialueeni ihmisiin. Minulla ei ollut syytä jäädä naapurustooni, koska en tuntenut sieltä ketään.

Moikkaa siis tänä perjantaina naapuria rappukäytävässä ja tarjoudu auttamaan esimerkiksi auttamisen sovellus Commun kautta. Naapuriapu on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin. Kukkien istutuksen tai vaikkapa lemmikkien hoidon lomassa tulee tutustuttua ikään kuin huomaamatta!

Kirjoittaja on tamperelainen psykiatrinen sairaanhoitaja ja auttamisen tori Commun perustaja.

Halutako jatkaa keskustelua? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.