Terveysvalinnoillasi on myös ympäristön kannalta väliä

Terveyttä vaalimalla voit vaikuttaa sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiisi. Monipuolisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan ja riittävän levon tueksi on kehitetty paljon tuotteita, joista voit valita juuri omaan arkeesi ja tavoitteisiisi sopivat.

Valitsemillasi terveystuotteilla voit kuitenkin vaikuttaa oman hyvinvointisi lisäksi ympäristöön. Kun tuotteiden kotimaisuus, puhtaus ja ympäristöystävällisyys korostuvat, on luontaistuotteet paras valinta. Luontaistuotteiden valmistajat kiinnittävät itse tuotteiden luonnollisuuden lisäksi huomiota tuotteiden valmistusmenetelmien sekä pakkausmateriaalien ympäristövaikutuksiin.

Luonnon ja sinun terveyttäsi tukevat ravintolisät

Luonnonmukaiset ravintolisät on suunniteltu täydentämään terveellistä ruokavaliota ja auttamaan terveystavoitteiden saavuttamisessa. Ravintolisät sisältävät kehon tarvitsemat ravintoaineet tiiviissä ja tehokkaassa muodossa, joka on helppo ottaa osaksi arkirutiineja.

Kesällä hikoillessa on hyvä pitää huoli erityisesti kivennäis- ja hivenaineiden riittävästä saannista. Mineraalien puutos voi pahimmillaan johtaa vakaviin terveysongelmiin, ja puutosoireet ovat lievimmilläänkin epämiellyttäviä. Terveyden kannalta tärkeimmät kivennäis- ja hivenaineet ovat:

1.Magnesium on välttämätön kivennäisaine, joka on mukana yli 300 entsyymireaktiossa kehossa. Se on tärkeä luuston ja hampaiden terveydelle, lihasten toiminnalle sekä energiantuotannolle. Magnesiumin puute voi johtaa lihaskramppeihin ja väsymykseen.

2.Kalsium on kehon runsaimmin esiintyvä kivennäisaine, ja suurin osa siitä on luissa ja hampaissa. Se on välttämätön luuston terveydelle, lihasten supistumiselle ja veren hyytymiselle. Kalsiumin puutos voi johtaa luuston heikkenemiseen, kuten osteoporoosiin, ja hampaiden reikiintymiseen.

3.Sinkki on olennainen kivennäisaine, joka osallistuu immuunijärjestelmän toimintaan, haavojen paranemiseen ja DNA-synteesiin. Se on tärkeä myös maku- ja hajuaistin ylläpitämiselle. Sinkin puutos voi johtaa ihon ongelmiin, hiustenlähtöön ja immuunijärjestelmän heikentymiseen.

4.Kalium on elektrolyytti, joka on välttämätön solujen toiminnalle, erityisesti sydämen, lihasten ja hermoston toiminnoille. Se säätelee nestetasapainoa ja verenpainetta. Kaliumin puutos voi aiheuttaa väsymystä, lihaskramppeja ja rytmihäiriöitä.

5.Rauta on keskeinen osa hemoglobiinia, joka kuljettaa happea veressä. Se on välttämätön energiantuotannolle ja immuunijärjestelmän toiminnalle. Raudan puutos voi johtaa anemiaan, joka ilmenee väsymyksenä, heikotuksena ja päänsärkynä.

Luonnonmukaisesti tuotetut kivennäis- ja hivenainelisät valmistetaan usein kestävillä menetelmillä, jotka kunnioittavat luonnonvaroja ja ympäristöä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kemikaalittomia viljelymenetelmiä, kestävää kaivostoimintaa ja ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja.

Energiaa ja hyvinvointia luonnosta luontoa kunnioittaen

Juomiin sekoitettavat jauheet ovat suosittuja luontaistuotteita, koska terveellisinä välipaloina ne auttavat ruokavalion täydentämisen lisäksi hillitsemään napostelun halua. Viherjauheet sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, klorofylliä, kuituja ja antioksidantteja.

Jotkut viherjauheet, kuten levät, voidaan tuottaa kestävästi ilman suurta maankäyttöä tai vesivarojen kulutusta. Luontaistuotteina ne saa myös ekologissa kierrätyspakkauksissa. Viherjauheista saa energiaa ja ravintoaineita, minkä lisäksi ne tukevat ruoansulatusjärjestelmää.

Vatsavaivoihin voi myös käyttää toista suoraan luonnosta saatavaa jauhetta Psyllium. Se valmistetaan ympäristöä kunnioittaen suomalaisillekin tutun Jänönratamon siementen kuorista. Psyllium auttaa niin ripuliin kuin ummetukseen, ja ravintokuituna sen voi lisätä vaikka puuron joukkoon. Luontaistuotteista onkin moneksi ja niitä ne tukevat terveyttä ja ympäristöä monin tavoin!

Suomalainen Oiva Apteekki on vastuullinen luontaistuotekauppa netissä, joka myy vain huolellisesti valikoitujen valmistajien tuotteita puhtautta ja kotimaisuutta painottaen. Tilauksesi käsitellään 1-3 arkipäivässä, ja toimitetaan luotettavasti joko noutopisteeseen tai kotiin asti. Oivalta saat niin lisäravinteet kuin terveelliset ravintotuotteet laatutakuulla!